Satul din România care este considerat Austria României. Peisajul este ca în povești
Țări precum Austria sau Elveția sunt catalogate de foarte multă lume drep raiul pe pământ. Deosebit de frumoase, cu peisaje luxuriante și natură cât vezi cu ochii, aceste destinații sunt perfecte pentru o escapadă în aer liber, departe de agitația urbană. Până să dai o fugă acolo, află că și România are un loc superb, ce poate rivaliza cu satele pitorești alpine. Ți-am stârnit curiozitatea? Citește în continuarea, pentru a afla mai multe.
Satul din România în care ai impresia că te afli în Austria
Avem o țară fascinantă, renumită pentru zonele sale uimitoare și locuri care îți taie respirația. O astfel de oază de liniște este satul Ciocanu, comuna Dâmbovicioara (județul Argeș). Se ajunge ușor acolo deoarece drumul este unul accesibil. Accesul se poate face atât din Fundata, cât și din Dâmbovicioara. După ce faci cunoștință cu localitatea, nu ai cum să refuzi o plimbare pe crestele munților din apropiere, admirând puritatea naturii și farmecul vegetației.
Dacă vrei să faci o plimbare prin natură, urmează acest traseu: Rucăr – Drumul Național 73 (culoarul Rucăr-Bran) – Fundata – Ciocanu. Din drumul principal ai de străbătut aproximativ 5-6 kilometri până în culmea satului. Ruta îți permite să treci și prin Sirnea, o așezare la fel de încântătoare. Știai că Sirnea a fost declarat primul sat turistic din România, în 1960?
Peisajele îți taie respirația
Ciocanu este un loc pitoresc, inedit, fiind unul dintre satele aflate la cea mai mare altitudine, aproximativ 1200 de metri. Zona este cu adevărat specială, atracția principală fiind priveliștea care îți taie respirația. De aici poți admira atât Munții Bucegi, cât și Piatra Craiului. Aerul curat, de munte, peisajul multicolor (în funcție de anotimp) și viața la țară îți oferă acea liniște și relaxare după care poate tânjești.
Ce poți să faci în Ciocanu
Fie vară, fie iarnă, satul Ciocanu își păstrează frumusețea deosebită. Tabloul magnific este completat de bunătatea și căldura localnicilor. Locul adăpostește puține familii, dar suficiente cât să te impresioneze. Aproape fiecare gospodărie are vaci sau oi, panorama aducând aminte de celebrele văi și dealuri din Austria sau Elveția.
Dacă ai o pasiune pentru bucătăria tradițională, reține că poți găsi aici produse autentice, 100% bio. Te poți înfrupta din preparatele lor delicioase, în special brânza în coșuleț de brad, cașcavalul afumat, dulceața de fructe de pădure sau siropul din pere de brad. Vezi și Lacul superb înconjurat de munți în România. Lumea nu îl cunoaște, este mult mai retras decât Bâlea