Satul din România care a devenit o atracţie pentru turiştii străini. Toţi vor să vină aici, e ceva rar în Europa
Ne-am întors cu un nou capitol din ciclul „Turist prin țara mea!”, și de data asta vorbim de satul din România care a devenit o atracţie pentru turiştii străini. Deși s-a mai vorbit despre el, este important să ne amintim de acest gen de locuri, dacă vreți doar pentru faptul că satul a fost inclus în topul celor mai frumoase destinaţii turistice din lume. Este locul unde toţi vor să vină aici, și într-adevăr e ceva rar în Europa.
„Turist prin țara mea!” în satul din România care a devenit o atracţie pentru turiştii străini
Dacă te decizi să intri în această categorie, îți putem spune în primul rând că până aici, în satul din România care a devenit o atracţie pentru turiştii străini, vei avea de parcurs aproximativ 261 km, dacă pleci cu mașina personală, și vei avea de făcut aproximativ 3 ore și 27 de minute. Odată ajuns vei descoperi că aici mai trăiesc doar 450 de oameni, dar locul a devenit un popular loc turistic, invadat de turiști și de mașinile lor.
O să vă întrebați despre ce sat este vorba și de ce, relativ peste noapte, a devenit atât de popular iar noi o să vă spunem care este satul devenit o atracţie pentru turiştii străini. Așa că, citește mai departe și află de ce toţi vor să vină aici.
Vezi și: Regele Charles, răspuns ciudat când a fost întrebat de Prințul Harry: ‘Cine?’
Viscri, locul uitat de lume, marea pasiune a Regelui Charles al III-lea
Satul Viscri, situat în județul Brașov, și colonizat de sași in sec. XIII, căci despre el este vorba, a ajuns, fără îndoială, cel mai popular sat din Transilvania, iar asta nu numai datorită faptului că este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ci și datorită faptului că prințul de Wales, viitorul Rege Charles al III-lea, deține o fermă tradițională aici din 2006.
Viitorul Rege Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii s-a îndrăgostit de frumusețea istorică a zonei în urmă cu mai bine de două decenii. De ani de zile, el a ajutat la dezvoltarea unor programe de conservare a arhitecturii de patrimoniu și a ceea ce fundația sa locală descrie ca fiind „un mod de viață neschimbat de sute de ani”.
Conform unui amplu reprotaj BBC, se arată că în ultimii ani, popularitatea acestui loc, Viscri a crescut semnificativ, la fel ca și numărul de turiști. Conform datelor, doar în 2019, 45.000 de turiști au cumpărat bilete de intrare la remarcabila biserică luterană fortificată din Viscri din secolul al XII-lea. În comparație cu 15.000 în 2015 și 5.000 în 2005. Ulterior, în 2020, restricțiile Covid-19 privind călătoriile în străinătate au determinat o creștere a turismului intern și, odată cu acesta, mai multe mașini.
Dar Viscri, satul din România care a devenit o atracţie pentru turiştii străini, este mai mult de-atât. Este un loc cu o istorie aparte, cu casele sale vechi, parcă înghețate în timp și istorie, cu oamenii care încă mai păstrează tradițiile și obiceiurile românești și săsești, cu peisajele sale spectaculoase și, bineînțeles, cu oportunitățile turistice dezvoltate în acești ani. Dar, așa cum se întâmplă atunci când apare popularitatea, și satul Viscri arată astăzi este mai degrabă cu un parc tematic urban decât un sat tradițional, dar este un loc care merită vizitat pentru toate acele bogății pe care încă le mai păstrează.