Satul care s-a umplut de câini albaștri. Care este explicația oficială a autorităților

Satul care s-a umplut de câini albaștri. Care este explicația oficială a autorităților
Autoritățile explică faptul că blana s-a colorat din cauza substanțelor toxice

Ciudățenii ale naturii se petrec pe întreg mapamodul. Este și cazul unei apariții mai ciudate, în satul unde au fost zăriți câini care sunt albaștri. Pozele cu câinii speciali au devenit imediat virale pe internet, care au determinat diverse reacții.

Câini albaștri au fost văzuți în satul de lângă Moscova

Mai mulți câini albaștri au fost zăriți plimbându-se prin zăpadă într-un sat din Rusia. Imaginile cu specialii patrupezi au devenit imediat virale în mediul online. La vederea imaginilor, reacțiile internauților au fost foarte diverse. Câinii au fost fotografiați în timp ce se plimbau în zăpadă în orașul Dzerzhinsk. Localitatea se află la aproximativ 370 de kilometri de Moscova.

Explicația blănii albastre a câinilor constă în faptul că în zonă se află o fabrică abandonată. Aici, se producea anterior plexigals și acid cianhidric. Această explicație a fost adoptată și de agenția de știri RIA Novosti. Aceasta relatează că de multe ori, animalele fără stăpân se plimbă în jurul fabricii în căutarea de hrană. Resturile găsite acolo sunt toxice și conțin sulfat de cupru.

Andrey Mislivets, managerul companiei falimentare a afirmat că fabricii îi este imposibil să prindă și să sterilizeze câinii. Din cauza falimentului compania nu poate depunde nici un efort financiar în scopul de a ajutora câinii.

”Câinii fără stăpân sunt mereu văzuți prin zonă. Probabil, într-una din clădirile din incinta fabricii au găsit reziduuri chimicale. Ar putea fi vorba de spre sulfat de cupru. Am auzit că acum câțiva ani, alți câini au fost văzuți având blana colorată artificial. Aceștia nu pot fi controlați în a căuta hrană în incinta fabricii.” a declarat, Anndrey Mislivets, managerul fabricii.

Activiștii pentru drepturile animalelor au luat atitudine

Activișii pentru drepturile animalelor au intervenit la vederea imaginilor. Aceștia au spus reprezentanților primăriei că este foarte posibil ca starea de sănătate a câinilor să nu fie amenințată. În prezent, autoritățile locale din Dzerzhinsk negociază cu conducerea companiei Orgsteklo.

„La prima vedere, câinii se află într-o stare satisfăcătoare. Mâine, specialiștii vor intra în incinta fabricii de produse chimice și vor găsi și examina animalele”, a declarat administrația orașului pentru Interfax.

Autoritățile doresc permisiunea de a intra în incinta fabricii închise în scopul de a prinde câinii. Totodată, aceștia doresc să trimită câinii spre a fi examinați și a aflat din ce cauza blana lor a devenit albastră. Internauții au comparat câinii din imagini cu personaje din desene animate. Alți utilizatori care au văzut fotografiile sunt indignați de situație menționând că starea de sănătate a câinilor poate fi în pericol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI