03 apr. 2024 | 19:53

Şase români, în topul Forbes al miliardarilor lumii. Surpriză mare, cine este cel mai bogat om din România, de fapt

News
Şase români, în topul Forbes al miliardarilor lumii. Surpriză mare, cine este cel mai bogat om din România, de fapt
Cei mai bogați români

România are șase miliardari în topul Forbes. Pe primul loc nu se află Ion Țiriac, așa cum s-ar aștepta mulți, ci un om de afaceri din domeniul tehnologiei, cu o avere de 2,7 miliarde de dolari.

Cei mai bogați oameni din România, în topul Forbes, cu o avere de miliarde de dolari

Lista miliardarilor din toată lumea conține oameni de afaceri din toate domeniile. Printre aceștia se află și șase români, cu averi foarte impresionante.

  • Daniel Dines

Daniel Dines se află pe locul 1.238 în topul Forbes, cu o avere de 2,7 miliarde de dolari. Clasamentul conține 2.781 de persoane din toată lumea, iar toți au o avere de cel puțin 1 miliard de dolari.

Dines locuiește în momentul de față în New York, dar a absolvit cursurile Universității din București. A intrat în topul celor mai bogați oameni din lume în anul 2020. Omul de afaceri a făcut într-un singur an 1,1 miliarde de dolari, între 2023 și 2024.

  • Ion Țiriac

Pe locul doi se află Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. În vârstă de 84 de ani, fostul tenismen și-a câștigat averea după ce a investit în domeniul auto, bancar și în domeniul asigurărilor.

  • Dragoș Pavăl

Al treilea cel mai bogat român este Dragoș Pavăl, unul dintre fondatorii Dedeman, cel mai mare lanț de magazine de construcții și bricolaj din țară. Omul de afaceri are o avere estimată la 2 miliarde de dolari și se situează pe locul 1.623 în topul Forbes.

  • Adrian Pavăl

Următorul este celălalt fondator Dedeman, Adrian Pavăl, fratele lui Dragoș Pavăl. Acesta ocupă locul 2.152 în topul Forbes și are o avere de 1,4 miliarde de dolari.

  • Ion Stoica

Ion Stoica este cel care a co-fondat Databrick alături de șase colaboratori de la UC Berkeley. Împreună au construit popularul motor de analiză a datelor Apache Spark. Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, Ion Stoica ocupă locul 2.410.

  • Matei Zaharia

Al șaselea cel mai bogat român este Matei Zaharia. În vârstă de 38 de ani, Matei este partenerul de afaceri al lui Ion Stoica și are o avere de 1,2 miliarde de lei.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Zodiile protejate de Sfânta Parascheva. Urmează să aibă spor în aceste domenii
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Cutremur la TV. Titanul român al televiziunii revine după 11 ani: Mai mult de frică!
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro