Sarmalele sunt fără îndoială unele dintre cele mai îndrăgite preparate. Însă, gustul acestora diferă în funcție de regiune. Un exemplu în acest sens sunt sarmalele moldovenești care au un gust delicios. Chiar dacă este un preparat clasic, acesta continuă să surpindă. Bucătarii au dezvăluit ingredientul special care se aduagă în aceasta.
Secretul sarmalelor moldovenești constă în prepararea acestora după o rețetă veche de sute de ani pe care bucătarii au dezvăluit-o. Pentru prepararea acesteia, veți avea nevoie de:
Citește și: Sarmale de post moldovenești. Rețeta tradițională care merită încercată înainte de Paște
Primul pas constă în desărarea verzei. Pentru a nu fi prea sărată este indicat ca aceasta să stea o oră la desărat. Din când în când, puteți schimba apa în care se află aceasta.
Următorul pas constă în călirea cepei tocate. Ulterior, aceasta se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când aceasta s-a răcit o puteți adăuga peste carnea tocată și orez.
Pentru un gust deosebit, gospodinele obișnuiesc să adauge și mărar uscat, cimbru, sare și piper. Compoziția se amestecă cu mâinile până când se încorporează majoritatea ingredientelor. Când compoziția este gata, puteți trece la înfășurarea sarmalelor.
Spre deosebire de sarmalele românești, cele moldovenești sunt mai mici. Potrivit bucătarilor, acestea au un diametru de 1.5 cm. Este important ca sarmalele să nu fie foarte bine strânse. În caz contrar, orezul nu se va umfla. Ultimul pas constă în punerea uor bucăți de varză tocată pe fundul oalei. Ulterior, sarmalele se aranjează circular.
Gustul specific al acestora este dat de sosul de roși și de vin. Vinul se adaugă peste sarmale, înainte de a fi puse la fiert. În schimb, sosul de roșii se pune deasupra acestora. Bucătarii atrag atenția și ne sfătuiesc să avem grijă la cantitățile folosite. În caz contrar, riscăm să obținem niște sarmale foarte acre.
Citește și: Ingredientul banal care nu are ce căuta în sarmale. Strică gustul, toţi vor observa