11 oct. 2022 | 08:04

Sarmale fierte în coajă de dovleac, o rețetă din Buzău care face furori toamna aceasta

Utile
Sarmale fierte în coajă de dovleac, o rețetă din Buzău care face furori toamna aceasta
Sarmale fierte în coaja de dovleac, o reteta din Buzau care face furori toamna aceasta

Pentru că este toamnă în toată regula, gospodinele se orientează spre mâncăruri bogate în calorii, iar vedeta sezonului este, fără îndoială, dovleacul. Bostanul se poate folosi cu succes atunci când prepari dulceață, gem, prăjituri și tot felul de mâncăruri. Pe de altă parte, iată cum poți fierbe sarmalele în coajă de dovleac.

Cum prepari sarmale fierte în coajă de dovleac

În cadrul festivalului destinat dovleacului din Buzău, gospodinele dezvăluie tot felul de trucuri pentru a prepara cele mai gustoase sarmale în foi de varză murată în coajă de dovleac.

Secretul constă în faptul că trebuie să torni puțin vin alb peste sarmale, iar apoi să le ții 10 ore în cuptorul cu lemne.

Pentru acest truc genial, ai nevoie de un dovleac la dimensiune potrivită, două căpăţâni de varză murată, amestec de carne de porc şi carne de vită pentru umplutură, afumătură, fleică sau piept de porc, orez, foi de dafin şi piper.

Pentru început, vei pregăti carnea pentru umplutură, apoi vei înfășura bucăţile de tocătură în foi de varză murată.

Vei pune ceapa la călit, iar când devine sticloasă și aurie, trebuie să adaugi orezul şi sosul de roșii. Lași compoziția la răcit, adaugi carnea tocată și amesteci totul foarte bine. Mai departe, vei continua să modelezi sarmalele în foi de varză.

Secretul gospodinelor din Buzău

Între timp, bostanul se scobește în așa fel încât să capete forma unei cratiţe, după care vei presăra sare în interiorul său. Dovleacul se decupează în partea de sus, unde se află codiţa.

Îl cureți de seminţe, după care vei scoate miezul. Acesta se toacă mărunt și se pune la loc, printre sarmale. Înainte să treci la etapa în care umpli dovleacului, trebuie să pui un strat de afumătură în interior, apoi să adaugi sarmalele împachetate.

Se pune miezul tocat de dovleac între straturile de sarmale, apoi se adaugă foi de dafin şi boabe de piper. Dovleacul pregătit se pune într-o tavă, la cuptor tradițional pe lemne, pentru un gust unic.

Potrivit celor de la Adevărul, sarmalele trebuie aranjate în bostan cu câteva ore înainte de a fi introduse în cuptor, la foc foarte mic, pentru ca ingredientele să schimbe aromele între ele. Nu uita că cele mai bune sarmale se servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână grasă şi ardei iute.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Mesaj în română postat de Ursula von der Leyen: „România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Se schimbă totul pentru români. Ce aduce decizia așteptată de decenii
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro