08 dec. 2023 | 11:38

Sarmale de post ca la mănăstire. Nu zici că nu au carne, ingredientul care dă tot gustul. Uită de soia!

Diverse
Sarmale de post ca la mănăstire. Nu zici că nu au carne, ingredientul care dă tot gustul. Uită de soia!
Ce ingredient sa pui

Sarmalele de post, inspirate de rețetele tradiționale ale mănăstirilor, sunt dovada clară că bucatele fără carne pot fi la fel de savuroase ca cele de dulce. Ingrediențul secret care conferă tot gustul acestor sarmale este unul foarte iubit de români, care aduce o bogăție de arome preparatului.

Sarmalele de post, cum să le faci delicioase

În loc de carne, hribii, cu aroma lor distinctivă și gustul intens, fac din orice mâncare un adevărat deliciu.

Pentru a pregăti sarmalele de post cu hribi, primul pas este alegerea ingredientelor. O varză murată proaspătă sau dacă vrei poți alege frunzele de viță. Ceapa și usturoiul sunt baza oricărei mâncări, însă dacă vrei, poți lăsa deoparte usturoiul.

Citește aici: Cea mai ieftină mâncare de post. E rapidă şi săţioasă. Radu Anton Roman o adora

Hribii trebuie să fie proaspeți pentru o aromă intensă.

Umplutura se face ca la orice rețetă de sarmale. O cană de orez, bine spălat și scurs, boia dulce, condimente și puțin ulei în care călești ceapa și usturoiul. Hribii, hidratați în prealabil în apă caldă, vor face din această rețetă un adevărat deliciu.

Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul în două linguri de ulei, până când devin aurii, apoi adaugă hribii tocați și gătește până când aceștia devin moi și se combină bine cu celelalte ingrediente. Adaugă și o lingură de bulion de roșii sau pastă de tomate.

Vezi și: Cu ce se leagă sarmalele de post. Cel mai important ingredient

Apoi doar înfășori cu grijă umplutura în fiecare frunză. Sarmalele se așază într-un vas termorezistent, iar peste ele se adaugă zeama rezultată din călitul hribilor și, opțional, puțin bulion de roșii diluat cu apă. Vasul se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit.

Sarmale de post cu hribi – rețetă

  • 1 varză murată (aproximativ 1,5 kg)
  • 200 g hribi uscați
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cană (200 g) orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură bulion de roșii sau pastă de tomate
  • Sare și piper, după gust
  • Frunze de viță (opțional)

Află despre: Rețete de mâncare de post. Rețetă de iahnie de fasole, de post. Simplă și rapidă

Pune hribii uscați într-un bol și acoperă-i cu apă călduță. Lasă-i să se hidrateze timp de aproximativ 30 de minute până devin moi. După hidratare, scurgi excesul de apă și toacă-i în bucăți mai mici.

Pregătește frunzele de varză. Taie partea groasă a nervurii fiecărei frunze de varză.

Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine aurie. Adaugă usturoiul și hribii tocați. Călește amestecul până când hribii sunt bine prăjiți. Adaugă orezul și bulionul de roșii, amestecă bine și călește pentru câteva minute.

Condimentează cu sare și piper după gust, boia dulce afumată, cimbru și ce alte condimente dorești. Înfășoară sarmalele și pune apă cu bulion, apoi bagă totul la cuptor până sarmalele sunt bine pătrunse.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Blanchett și Cuaron colaborează pentru serialul TV „Disclaimer”
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Taxă pentru proprietarii de locuințe. Este absolut necesară: Trebuie să ne gândim să o implementăm
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru România! ANUNȚ la NIVEL EUROPEAN
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro