Ai musafiri sau chef de o gustare rapidă? Sărățelele fragede cu brânză sunt apreciate atât de cei mari cât și de cei mici, te salvează atunci când ai musafiri neașteptați, pentru că se fac rapid cu puține ingrediente. De fapt, nici nu vă trebuie o ocazie specială sunt potrivite oricând vă doriți o gustare făcută în casă.
Sărățele fragede cu brânză și chimen. Gustarea perfectă pentru weekend
Astăzi, vă prezint o rețetă simplă de sărățele, care nu implică cunoștințe gastronomice elaborate. Dacă aveți bucăți de brânză mai vechi, prin frigider, sunt foarte potrivite pentru rețeta noastră.
De asemenea, rețeta nu implică ingrediente complicate, doar ingrediente obișnuite, ca făină, unt, ou, brânză și semințe. În această rețetă nu am folosit praf de copt, drojdie sau alți agenți de creștere.
Care sunt ingredientele necesare pentru două tăvi de sărățele?
Pentru aluat
- 500 gr făină
- 200 gr unt 80% sau 150 gr untură
- 500 gr telemea tare de vacă
- 100 gr iaurt
Topping sărățelele
- 1 ou bătut
- chimen, susan, mac, parmezan, cașcaval sau sare grunjoasă
Mod de preparare sărățele fragede cu brânză
- Aluatul pentru sărățele se face foarte simplu. În funcție de grăsimea folosită vor rezulta sărățele fine, gustoase dacă veți folosi unt. În schimb, dacă veți folosi untură, sărățelele vor ieși foarte fragede.
- Cerneți făina într-un bol încăpător, puteți folosi orice tip de făină albă 000, 650 sau 400.
- Separat amestecați brânza rasă cu iaurtul și grăsimea rece.
- Adăugați mixul de brânză peste făină și frământați până obțineți un aluat legat, ca o plastilină. Dacă se lipește de mâini, mai adăugați puțină făină. Nu insistați prea mult cu frământatul aluatului.
- Dați aluatul la frigider pentru 20 de minute, rezistă până la 7 zile.
- Presărați făină pe blatul de lucru, scoateți aluatul din frigider ți îl întindeți foaie de grosimea de 3 mm. Apoi, uniți colturile, împăturindu-l. Repetați operațiunea de împăturire de 3 ori.
- După această operațiune, aluatul se lasă la odihnit pe blatul de lucru pentru 10 minute.
- Acum, întindeți aluatul, în grosime de 5 mm, tăiați cu ruleta zimțată, se poate și cu un cuțit, la dimensiunile dorite.
- Se unge fiecare bucată cu ou bătut și se presară chimen și brânză rasă.
- În tava de cuptor, am întins hârtie de copt, am așezat sărățelele ți le-am dat la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Delicios și deloc complicat!
Sfat util
Nu înlocuiți untul sau untura cu margarină, în nicio rețetă. Prin procesul de fabricație a margarinei, numit hidrogenare, rezultă o structură moleculară asemănătoare cu a plasticului. Toate grăsimile vegetale hidrogenate sunt periculoase pentru sănătate.
Mai exact, hidrogenarea transformă compușii vegetali în grăsimi saturate artificiale, care încarcă la maximum ficatul, pentru ca sunt foarte greu de metabolizat. De aici, toxinele și chimicalele nu mai sunt filtrate, ci se depun pe artere, vase de sânge rezultând boli cardiovasculare, ateroscleroză, cancer.