Săndel Bălan, la un pas să devină milionar în euro și noi avem toate detaliile! Ce planuri are deja pentru banii lui EXCLUSIV

Săndel Bălan, la un pas să devină milionar în euro și noi avem toate detaliile! Ce planuri are deja pentru banii lui EXCLUSIV
Sandel Balan, fiica sa si Andreea Antonescu

Vestitul impresar și compozitor Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, este convins că, în curând, va intra în posesia milionului de euro, echivalentul drepturilor de autor pentru piesa sa, „Moșule, ce tânăr ești!”, cu difuzare, în cei 23 de ani de la debut, în toate colțurile lumii. Săndel Bălan ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Playtech.ro, și ce plan măreț are din acești bani.

Săndel Bălan luptă de 23 de ani pentru drepturile de autor ale piesei „Moșule, ce tânăr ești!”

Săndel Bălan a fost acuzat, în urmă cu 23 de ani, că piesa lui, „Moșule, ce tânăr ești!”, ar fi un plagiat grosolan după melodia unui compozitor grec.

De atunci, el se tot luptă cu Uniunea Compozitorilor, ca să-și recupereze banii din drepturile de autor ale cântecului de succes.

Compozitorul piesei care ar fi fost plagiată spune că cele două piese nu au asemănări

Ce ne spunea Săndel Bălan, în urmă cu un an, în exclusivitate, despre acest scandal.

„M-au tăvalit toți pe jos, nici vorbă de așa ceva! Reprezentanții casei de discuri Roton l-au contactat pe compozitorul grec Kostas Tournas, al piesei „Izitas”, interpretată de Kathy Garby, dar omul, după ce a ascultat linia mea melodică, a menționat că nu sunt asemănări. Am pierdut foarte mulți bani, din acest scandal. Discotecile din întreaga lume au trimis către Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România (UCMR) drepturile mele de autor pentru piesă, bani pe care nu i-am recuperat nici acum, e o sumă uriașă. Au să-mi dea vreo două milioane de euro, dar sunt ca și pierduți, mi-am luat gândul de la ei!”, ne spunea Săndel Bălan.

”Eu cred că, da, mi se vor da acești bani, pentru că există, s-au colectat în fondul comun”

Iată însă că banii nu-s chiar toți pierduți, Săndel Bălan dezvăluindu-ne, azi, în exclusivitate pentru Playtech Știri, că sunt mari șanse să recupereze jumătate din suma inițială, cam un milion de euro.

„Aștept drepturile de autor. A fost procesul, mi s-a dat dreptate, nu este plagiat, e piesa mea, mi s-au mai cerut niște hârtii. Nu s-a încheiat toată povestea. Eu am demonstrat atunci, l-au găsit pe acest grec, omul a zis că nu seamănă niciun acord, e asemănare doar de stil, doar dacă 8 măsuri sunt la fel e plagiat, la mine nu era niciuna, m-am dus cu partitura.

Estimarea inițială a fost de două milioane de euro, piesa mea a fost difuzată în America, în Germania, în toate cluburile, și în Italia era difuzată în draci, în Franța. Piesa are 23 de ani. Acestea sunt hit-uri adevărate. Am făcut multe piese ”Liberă la mare”, ”Prima iubire”, ”Flori de tei”, piese de piese.

Suma reală ar fi cam peste un milion de euro, s-au colectat bani frumoși, la valoarea difuzărilor în străinătate. Eu cred că, da, mi se vor da acești bani, pentru că există, s-au colectat în fondul comun”.

Ce va face Săndel Bălan cu milionul de euro

Întrebat de reporterii Playtech Știri ce va face cu milionul de euro, în momentul în care va intra în posesia banilor, Săndel Bălan ne-a vorbit, în exclusivitate, despre intențiile sale lăudabile.

„Din acești bani aș înființa o școală de muzică, în Ploiești, unde locuiesc, pentru tinerii săraci care nu pot face muzică, aș lucra cu ei, le-aș pune profesori de dicție, canto, atitudine, stiliști, aș forma o echipă pe care aș plăti-o eu. Dar aș investi și într-o afacere, din care să produc ceva, să mai iasă bani, cred că din construcții, ca să susțin școala de muzică pe termen lung. Am întâlnit atât de mulți copii talentați care nu au posibilități financiare, i-aș lua și i-aș face vedete!”.

Versurile piesei „Moșule ce tânăr ești” sunt cunoscute și fredonate de toate generațiile: „Moșule, ce tânăr ești/, E prima oară când vii la mine/, Nu te mai las să pleci/, Noapte de vis alături de tine/”. Hit-ul este interpretat și în prezent de solistele trupei Andre, Andreea Bălan și Andreea Antonescu, în concertele lor.

Urmăriți Playtech.ro și pe