21 mart. 2024 | 11:07

Salmonella, descoperită în carnea marcă proprie Penny. Loturile periculoase au fost anunţate de inspectorii ANPC

News
Salmonella, descoperită în carnea marcă proprie Penny. Loturile periculoase au fost anunţate de inspectorii ANPC
Salmonella descoperită în carnea de la Penny

Inspectorii ANPC au descoperit salmonella în patru loturi produse din carne, marcă proprie Penny, atât în depozitul, cât și pe rafturile a două magazine ale retailerului.

Produse de pasăre infestate cu Salmonella la Penny

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov a descoperit produse de marcă proprie Penny Hanul Boieresc infestate cu salmonella în depozitul și în două magazine ale retailerului.

Controalele au avut loc în cursul zilei de 13.03.2024, atunci când comisarii CRPC București Ilfov au efectuat controale la depozitul din Ștefănești și în două puncte de lucru din București ale Rewe Romania S.R.L., compania care operează lanțul de magazine.

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea.

În urma analizelor de laborator la probele prelevate, a fost descoperită prezența salmonella, au precizat comisarii ANPC.

„Mă întreb dacă, și în această situație, facem rău menționând numele produsului și al producătorului, așa cum se plâng unele asociații patronale.

Mă bucur totodată că reușim să ajutăm Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, desfășurând în continuare acțiuni pe care aceștia le contestă.

Pot înțelege că atât unii, cât și alții, nu s-au obișnuit încă cu ideea de transparență, chiar dacă aceasta, în unele situații, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor.”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Lidl retrage de la vânzare un sortiment de Nuggets cu pui, posibil contaminat cu Salmonella

Nu cu mult timp în urmă, LIDL a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de Nuggets cu pui, posibil contaminat tot cu Salmonella, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară.

„Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA.

Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale foarte grave, indiferent de vârste. Produsul poate fi returnat în toate magazinele LIDL, iar contravaloarea acestuia va fi restituită.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro