Salată grecească de cartofi pentru post. Ingredientul aromat cu care să înlocuiești maioneza

de: Ioana Bucur
02 04. 2024

Această rețetă de salată grecească de cartofi pentru post va fi, fără doar și poate, un răsfăț pentru papilele gustative, un preparat pe care îl poți savura fără să încalci niciuna dintre restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul aromat cu care poți să înlocuiești maioneza.

Rețetă salată grecească de cartofi pentru post

Cei care decid să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători din calendarul creștin ortodox știu prea bine că una dintre marile provocări este să își construiască un meniu variat ce să includă preparate gustoase.

Această rețetă de salată grecească de cartofi pentru post este alegerea perfectă. Se face rapid, fără efort, iar rezultatul este delicios. Pentru a o face ideală pentru post, trebuie doar să înlocuiești maioneza cu un alt ingredient, la fel de aromat – uleiul de măsline.

Ingrediente

Vei avea nevoie de:

  • o ceapă de dimensiuni mari – se potrivesc cele roșii și cele galbene
  • cinci sau șase cartofi
  • 170 de mililitri de ulei măsline extravirgin
  • 80 de mililitri de zeamă de lămâie
  • trei căței de usturoi, zdrobiți până se obține o pastă
  • o linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 15 grame de pătrunjel tocat

Te-ar putea interesa și: Cum faci acasă cea mai bună salată de cartofi. Rețeta este atât de simplă, perfectă pentru post

Foto: Profimedia

Mod de preparare

Se taie ceapa în felii subțiri, apoi fiecare felie se taie în jumătate. Curăță cartofii (pot fi lăsați și în coajă), și taie-i în bucăți mari de dimensiuni egale. Se trec sub un jet de apă rece.

Cartofii se pun apoi într-o oală cu apă rece, astfel încât lichidul să îi acopere. Se lasă la fiert, la foc mediu spre mare, în jur de 15 minute.

Cartofii ar trebui să se străpungă ușor cu o furculiță când sunt gata. Nu trebuie gătiți prea mult. Imediat după ce se iau de pe foc, se scurg bine de apă.

Te-ar putea interesa și: Câte minute trebuie să lași cartofii la fiert pentru salata orientală de post. Secretul care face diferența

Pune cartofii într-un vas sau o farfurie mare. Adaugă ceapa și amestecă cu grijă. Într-un bol separat, combină uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea și piperul, până la omogenizare.

Toarnă dressingul peste amestecul din cartofi și ceapă și amestecă bine. Înainte se servire, presară pătrunjelul tocat.