Salata de vinete este absolut delicioasă în orice moment al anului, indiferent dacă o preparați cu maioneză sau fără. O putem prepara în diverse moduri, însă toamna, este musai să preparăm o salată de vinete, rețeta turcească, cu iaurt și usturoi. Iată rețeta completă în materialul următor!
Salata de vinete este vedeta sezonului cald, fiind unul dintre preparatele pe care gospodinele îl pregătesc cu mare drag, mai ales că se face extrem de ușor. Aceasta se poate găti în multe moduri, fie clasică, cu ulei, ori cu maioneză. Salata de vinete se pregătește relativ simplu și nu necesită prea multe ingrediente.
De regulă, mulți preferă să o prepare cu maioneză, însă dacă vă doriți să încercați ceva mai fresh, vă recomandăm să preparați salata de vinete, rețeta turcească, care are la bază usturoi și iaurt. Rețeta este una autentic turcească și este absolut gustoasă!
Așadar, dacă vă plac vinetele și doriți să nu mai preparați rețeta clasică de vinete cu maioneză, vă prezentăm mai jos cum puteți face salată de vinete după o rețetă turcească. Este o salată ușoară și răcoritoare și necesită doar câțiva pași ușor de urmat.
Vezi și: Cât ulei se pune la salata de vinete, de fapt. Multe românce nu știu și strică preparatul
Fie că o serviți ca aperitiv sau ca fel principal, această salată de vinete, originară din Turcia, este sănătoasă și plină de nutrienți. Preparatul se face mult mai ușor decât variantele cu ulei sau maioneză, având în compoziție iaurt și usturoi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru prepararea salatei de vinete, rețetă turcească:
Înainte de a vă apuca de salata de vinete, rețeta turcească, trebuie să coaceți vinetele până când acestea sunt bine pătrunse, iar coaja este arsă. Apoi se curăță sub jet de apă și se lasă la scurs până când se elimină lichidul din ele. În caz contrar, acesta poate să confere un gust amărui preparatului la final.
Într-un castron se amestecă iaurtul grecesc, pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat și sare. Se amestecă bine toate cu o lingură de ulei de măsline. După ce vinetele coapte s-au scurs bine, ele se mărunțesc bine, cu un ciocan de lemn pentru a nu oxida. De preferință, le puteți face și la mixer, pentru o textură mai cremoasă.
Vinetele obținute se încorporează apoi în sosul de iaurt și se mai adaugă sare și piper, după gust. Se pune într-un vas înalt și se ornează cu frunze de pătrunjel. Salata de vinete se dă la rece înainte de a fi servită, pentru ca aromele să se amestece.