Salată de vinete fără coacere. Iese cremoasă și delicioasă, o prepari în timp-record
Știai că te poți bucura de gustul aparte al acestui preparat tradițional, fără să fie nevoie să parcurgi cel mai migălos pas din rețeta clasică? Află, din rândurile de mai jos, cum se face salată de vinete fără coacere. Iese cremoasă și delicioasă și o prepari în timp-record.
Cum poți face salată de vinete fără coacere
Este un adevărat răsfăț culinar, un preparat tradițional cu care am crescut, pe care îl făceau atât mamele cât și bunicile noastre. Cu toate că, la prima vedere, este un fel de mâncare simplu, banal, este destul de dificil de pregătit, necesită timp, energie și destul de multă îndemânare.
Există însă o scurtătură, o variantă rapidă pe care o pot face cei cu mai puțină experiență în bucătărie, fără să renunțe la aromă și textură.
Ingrediente
Această rețetă de salată de vinete fără coacere sigur va face furori la masă. Pentru patru porții, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- patru vinete
- o ceapă
- 60 mililitri de ulei
- două linguri de oțet sau zeama stoarsă dintr-o jumătate de lămâie
- două linguri de ulei pentru călit
- sare, după gust
Te-ar putea interesa și: Ingredientul magic pe care îl pun arabii în salata de vinete. De asta iese mai gustoasă baba ghanoush
Mod de preparare
Vei începe prin a curăța vinetele de coajă. Taie-le în cuburi de dimensiuni medii. Stropește peste ele zeamă de lămâie – aceasta va opri procesul de oxidare – și presară o linguriță de sare.
Se lasă timp de 10-15 minute și se storc bine de zeamă. Vinetele se transferă într-un vas cu ulei încins și se călesc patru-cinci minute. După acest interval, se adaugă în jur de 100 mililitri de apă și se ține pe foc mic, la fiert, cu capac, până lichidul scade complet.
După acest pas, se urmează instrucțiunile din rețeta clasică de salată de vinete coapte pe aragaz sau în cuptor. Se încorporează cei 60 mililitri de ulei și ceapa tocată mărunt. Pot fi puse și omogenizate într-un blender, potrivit Bucătăraș.
La final, cu efort minim și riscuri minore de eșec, vei obține un preparat cu o textură cremoasă și un gust aparte.
Te-ar putea interesa și: Trucuri pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar. Ce trebuie să faci ca să nu se ardă. Așa nu vei da greș niciodată