Salata de boeuf, rețeta originală. Cum trebuie să echilibrezi cantitatea de ingrediente

de: Emanuela Pană
17 04. 2020

Ne găsim într-o perioadă în care fiecare gospodină gătește tot soiul de minunății culinare pe care le pune pe masa îmbrăcată în straie de sărbătoare. Ar fi păcat ca de pe ea să lipsească delicioasa salată de boeuf. Deoarece există mai multe feluri în care aceasta poate fi pregătită, bucătăresele de top trebuie să știe această rețetă!

Aşa faci cea mai bună salată de boeuf. Ingrediente

Indiferent de sărbătoare, salata de boeuf este unul din preparatele care nu lipsesc de pe masa festivă a românilor. Rețeta nu a fost inventată nici de francezi, nici de români, ci de un un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860, de origine belgiană.

Puțini știu că, inițial, acest preparat era unul de lux, făcut din ingrediente scumpe cum ar fi carnea de vânat, crabul, ori caviarul. Pe parcursul anilor, rețeta a fost adaptată pentru toate buzunarele, putând fi preparată chiar și de post.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a obține o delicioasă salată de boeuf sunt următoarele: 4 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 3 cartofi, 1 țelină mică, 2-3 castraveți murați, și carne de vită. Poți opta și pentru carnea de pui, însă, dacă vrei ca gustul să fie cu adevărat deosebit, este de preferat să folosești carne de vită deoarece ea este cea care dă aromă salatei.

Modul de preparare. Cum facem maioneza

Fierbe legumele și carnea de vită împreună. Când sunt gata, toacă-le cubulețe și amestecă ingredientele cu mâna pentru a combina cât mai bine toate aromele. După ce ai amestecat și totul e gata, pregătește o maioneză de casa gustoasă pentru a îmbrăca salata, apoi decorează-o cu ou sau legume la oțet, sau cu orice altceva preferi.

Poftă bună!

Maioneza o preparăm astfel: zdrobim foarte bine jumătate de cartof fiert, adăugăm muștar și gălbenușul de ou crud, apoi punem ulei, puțin câte puțin, până când obținem o compoziție omogenă și consistentă.