Salata de boeuf: iată care este secretul pentru cel mai bun platou de sărbători! Invitații nu se vor mai sătura

Salata de boeuf: iată care este secretul pentru cel mai bun platou de sărbători! Invitații nu se vor mai sătura

Crăciunul este aproape, iar gospodinele se întrec în a pune pe masă cele mai bune bucate tradiționale, preparate în casă. Unul dintre ele este, fără doar și poate, salata de boeuf, nelipsită de pe mesele românilor.

Salata de boeuf are însă secretele ei, așadar, dacă vrei să îți surprinzi invitații, ar trebui să știi cum se prepară, punct cu punct. Așadar, cum se face salata de beuf perfectă.

Înainte de a-ți dezvălui secretul, ar trebui să facem o incursiune prin istorie și să amintim faptul că rețeta a fost inventată de Lucien Olivier, un bucătar renumit, de la hotelul Hermitage din Moscova, în anul de grație 1860. Însă, de-a lungul timpului, rețeta de salată de beuf a suferit și câteva modificări, așa cum era de așteptat, până să ajungă la ”formula” de astăzi. În prezent, cea mai bună salată de beuf are următoarele ingrediente:

  • 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
  • 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
  • Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
  • Mazăre la conservă
  • Cartofi fierți
  • Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei

Toate ingredientele se amestecă ușor și cu multă dragoste, după care ne apucăm de al treilea pas, unul foarte important: prepararea maionezei. Ca să nu se taie, trebuie să folosim și gălbenuș fiert, nu doar crud. Iar când maioneza noastră a ajuns la consistența dorită, se adaugă carnea și legumele tocate, după care se amestecă cu o spatulă, până ce maioneza a pătruns printre toată tocătura.

Pentru a uniformiza cât mai bine compoziția salatei de beuf, este de preferat să folosim mâna. Se gustă apoi de sare, până se obține gustul dorit! Carnea de pui sau de vită, după bunul plac, trebuie să fie în proporție mare, pentru că ea dă gust! Așadar, ai grijă mare la proporții.

Și încă ceva: dacă vrei ca salata de beuf să nu fie grețoasă, poți adăuga zeamă de lămâie, după gust!

Acum că ai aflat secretele unei salate de beuf pe cinste, spor la treabă!

sursă foto: www.artsybites.com

Urmăriți Playtech.ro și pe