Salariu minim brut de 3.000 de lei pentru acești români. PSD a făcut propunerea inedită

Salariu minim brut de 3.000 de lei pentru acești români. PSD a făcut propunerea inedită
Vrea discutarea ei în Parlament de urgenta

Angajații dintr-un anumit domeniu pot primi salariu minim brut de 3.000 de lei și facilități.

Angajații care ar putea să aibă salariu minim brut de 3.000 de lei

PSD a venit cu propunerea ca acești angajați să aibă un salariu minim brut de 3.000 de lei, dar și să beneficieze de o serie de facilități fiscale, la fel ca angajații din construcție.

 „Este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem”, spun social democraţii.

Este vorba despre angajații din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară.

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, care este și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, a declarat că nivelul salariilor din industria alimentară, agricultură și sectorul piscicol trebuie mărit, fiind singura soluție pe termen scurt pentru ca România să își păstreze forța de muncă.

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei,

concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, anunță Adrian Chesnoiu, deputat PSD.

Se cere dezbaterea proiectului de urgență în Parlament

El a solicitat dezbaterea proiectului în procedură de urgență în Parlament. Conform deputatului, este singura metodă de a opri migrarea forței de muncă în exteriorul țării.

„Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

Conform unei analize, 56% dintre companiile cu profil agricol au făcut profil în anul pandemiei.

Studiul KeysFin arată că aproximativ 14.900 de companii agricole au avut profit (55,9%), în timp ce 8.200 au înregistrat pierdere (31,7%), iar restul au înregistrat un rezultat nul în anul pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI