22 feb. 2022 | 12:10

Salariu de 11.700 euro pe lună la ANRE. Cine a încasat această sumă în 2020, după ce a secretizat-o anterior

Știri generale
Salariu de 11.700 euro pe lună la ANRE. Cine a încasat această sumă în 2020, după ce a secretizat-o anterior
Practica este ilegala

Șeful ANR a cerut ANI secretizarea salariului. Dumitru Chiriță a cerut Agenției Naționale de Integritate ca publicul să nu aibă acces la veniturile sale. El a vrut să ascundă suma pe care o încasează lunar ca șef al ANRE. El a fost numit președinte în 2017, când PSD avea majoritate confortabilă în Parlament. El a decis să nu își declare veniturile încasate pe anul 2018 ca șef al Autorității Naționale de Reglementare a Energiei.

De ce a ascuns șeful ANRE salariul încasat în 2018

Anul 2018 a fost primul în care Dumitru Chiriță a încasat salariu de președinte al ANRE în toate cele 12 luni ale anului. Anul următor, el ar fi trebuit să declare veniturile, însă nu a făcut-o.

Practica prin care veniturile din declarațiile de avere sunt ascunse se aplică unor categorii restrânse de angajați, cum ar fi cei din poliție și jandarmerie. ANRE a precizat că Dumitru Chiriță a cerut să îi fie anonimizate salariul, conform Newsweek.

„În acest sens, menționăm că, în urma solicitării Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Agenția Națională de Integritate a procedat la publicarea declarației de avere depusă în anul 2019 de către Dumitru CHIRIȚĂ, în calitate de Președinte al Autorității, prin anonimizarea veniturilor”, precizează ANI.

Câți bani a câștigat în 2019 și 2020

Totuși, șeful ANRE nu avea nicio calitate prin care să ceară acest lucru. El era obligat să își depună declarația de avere și să scrie veniturile încasate pe fiecare an, lucru pe care nu l-a făcut. 

„În ceea ce privește declarațiile de avere depuse de Dumitru CHIRIȚĂ în anii 2020 și 2021 facem precizarea că ANI nu a procedat la anonimizarea veniturilor realizate întrucât nu a existat o astfel de solicitare din partea A.N.R.E”, ne-a precizat ANI.

 În 2019, Chiriță a câștigat nu mai puțin de 11.300 de euro pe lună, iar în 2020 a câștigat un venit lunar de 11.700 de euro, adică 140.400 de euro în anul 2020.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Filmul care va da peste cap toate topurile. Apare pe Netflix, peste câteva ore
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Rusia a blocat România. Decizia venită direct de la Moscova
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro