George Simion face acuzații grave. Ce salariu ar avea președintele ANRE

George Simion face acuzații grave. Ce salariu ar avea președintele ANRE
George Simion îl somează pe directorul ANRE să vină la raport

În Parlamentul României sunt zile furtunoase, dacă ar fi să-l parafrazăm pe I.L.Caragiale. USR PLUS și AUR, condus de George Simion, au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Deși nu se aștepta nimeni, cele două formațiuni, cel puțin pentru moment, au avut un aliat surprinzător în persoana președintelui PNL, Ludovic Orban, acesta din urmă declarând că astăzi se va citi în plenul reunit moțiunea depusă de AUR și USR PLUS. Vin zile grele pentru clasa politică românească, dar și mai grele pentru populație, care deja resimte efectele acestei crize.

Criza politică și scandalul moțiunii în plenul celor două camere reunite ale Parlamentului

Astăzi George Simion și partenerii de moțiune, Dan Barna și Dacian Cioloș, au avut momentul lor de glorie în plenul celor două camere reunite din Parlamentul României. Ajutați, surprinzător, de Ludovic Orban, USR PLUS și AUR au citit textul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Printre cei mai vocali și tăoiși în discurs, a fost liderul AUR, George Simion, care a acuzat atât actuala guvernare liberală, cât și opoziția de tergiversări și de încălcare a reglementărilor constituționale.

Înainte de discursul lui George Simion, așa cum era de așteptat, au apărut și scandalurile. Cel mai important a fost cel generat de introducerea moțiunii pe ordinea de zi și refuzul lui Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputaților, de a face asta. Ulterior Florin Roman a fost scos din sala de ședință, iar lucrurile au continuat.

George Simion îl somează pe directorul ANRE să vină la raport

În timpul alocuțiunii sale, George Simion s-a năpustit asupra diretorului ANRE, în contextul în care sunt programate pentru săptămâna viitoare ședintele în comsiile speciale de anchetă pe energie. LIderul AUR, George Simion, trecând la acest subiect, a cerut public, în plenul Parlamentului, ca actualul director ANRE să fie prezent la ședințele comsiilor de anchetă de săptămâna viitoare și să-și justifice salariu de 12.000 de euro.

„Legat de comisia de anchetă pe care a propus-o grupul reunit parlamentar PSD, noi suntem de acord pentru această comisie de anchetă. Dorim ca funcționarea ei și activitatea ei să înceapă cât mai curând. Înțeleg că în Parlament nu se lucrează luni și de aceea marți este ziua cea mai protrivită să accelerăm acest proces.

Totodată, marți, odată cu comisia de anchetă, trebuie să se voteze în plenul reunit al celor două camere și moțiunea de cenzură, fie că vrem sau nu vrem, asta spune Constituția. Referitor la comisia de anchetă pe energie, este foarte important ca să fie invitat în plenul reunit și propun chemarea în plenul reunit al celor două camere a președintelui ANRE, care are un salariu care ajunge undeva la 12.000 de euro.”, a spus George Simion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI