Salariile uriașe pe care le dă Nicușor Dan subalternilor de la Primăria Capitalei. Câți bani câștigă adjunctul său

Salariile uriașe pe care le dă Nicușor Dan subalternilor de la Primăria Capitalei. Câți bani câștigă adjunctul său
Câți bani câștigă subalternii lui Nicușor Dan

Multă lume se întreabă ce salarii primesc persoanele care lucrează la Primăria Generală a Municipiului București. Sumele pentru care le încasează unii angajați sunt colosale. Spre exemplu, adjunctul lui Nicușor Dan primește un salariu foarte mare.

Ce salarii au angajații de la Primăria Capitalei

Persoanele care lucrează la Primăria Generală a Municipiului București au parte de sporuri de condiții vătămătoare, acestea aflându-se între 308 de lei, pentru muncitor necalificat II, dar și 2.319 lei, pentru un secretar general. Există două excepții, anume primarul general și viceprimarul.

Nicușor Dan încasează 20.800 de lei, potrivit unui document PMB emis la data de 31 martie 2021. În același timp, adjunctul său primește 18.720 de lei. Sumele sunt brute, condițiile vătămătoare fiind luate în calcul pe baza documentelor emise de către autoritățile abilitate.

De asemenea, secretarul general, directorul general, arhitectul șef și administratorul public beneficiază de sume mari, ventul de bază fiind de 18.148 de lei, iar sporul pentru condiții vătămătoare ajungând la 2.319 de lei. Există mai multe salarii oferite la primărie considerate mari de numeroși români.

Ce salariu primește un casier

Mai mult, un salariu de 9.400 de lei poate să câștige un consilier personal, în timp ce un casier primește între 2.800 de lei dacă este debutant și 4.700 de lei. Între timp, un șef de serviciu poate să beneficieze de un venit peste 15.000 de lei, iar un expert ajunge la o valoare de cel mult 11.000 de lei, potrivit WOWbiz.

Un salariu între 3.700 și 4.500 de lei brut prin venituri cumulate este destinat pazinicilor, pompierilor, curierilor și bufetierilor. Muncitorii necalificați primesc 2.700 de lei, în timp ce persoanele calificate din acest domeniu câștigă 4.500 de lei. Șoferii ajung la sume între 3.600 de lei și 4.500 de lei.

Ce beneficii există

Salariile și beneficiile sunt stabilite prin Legea-cadru nr. 157/2017, care are legătură cu salariarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare. Există o serie de bonusuri de care pot beneficia persoanele care lucrează la Primăria Generală a Municipiului București.

Venitul de bază pentru primar și viceprimar poate să aibă o creștere de 25% pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile. Cei care fac parte din personalul nominal aflat în echipele de proiecte finanțate cu fondurile respective pot să câștige cu până la 50% mai mult.

În cazul în care un angajat deține titlul științific de doctor, acesta poate să primească o indemnizație de 50% din salariul minim brut pe țară. Cei care lucrează noaptea pot să fie compensați cu până la 25% din salariul de bază, iar indemnizația de hrană este de 347 de lei pe lună pentru subalternii lui Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI