Ce salariu are un director la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a spus adevărul

Ce salariu are un director la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a spus adevărul
Războiul dintre actuala și fosta conducere din primărie continuă

Nu de puține ori s-a discutat în spațiul public despre salariile din Primăria Capitalei. Au existat speculații pe aecastă temă, până recent. Nicușor Dan a decis să dezvăluie cam care este salariul unui director în cadrul Primărie Capitalei.

Nicușor Dan acuză fosta administrație pentru salariile mari

Încă de la preluarea mandatului, Nicușor Dan a acuzat fosta administrație de haosul din Primăria Capitalei. Ba mai mult, acesta declara că a preluat mandatul cu o datorie de aproximativ  3 miliarde de lei.

În afară de asta companiile create de Gabriela Firea, spune Nicușor Dan, ar avea angajați în fucții de conducere cu salarii mult mai mari decât un director din cadrul Primăriei. Conform noului edil un director, angajat în Primăria Capitalei, ar încasa aproximativ 2.700 de euro pe lună, de cealaltă pate în companiile municipale salariile sunt mult mai mari.

„În Primăria generală, salariul unui director este de aproximativ 2.700 de euro net. Vreau să vă spun că am vrut să aduc un director pe zona de investiții, care nu a venit la banii ăștia.

El, in privat, câștiga 7000-8000”, a declarat primarul general in emisiunea Insider Politic, difuzata duminica de Prima Tv.

Conform declarațiilor primarului Nicușor Dan, mare parte din datoriile existente sunt ca efect al acestor companii municipale. El a numit aceste companii ca fiind găuri financiare. Referindu-se la salariile existente în aceste companii, Nicușor Dan declara că:

”Directorii companiilor municipale câștigă și mai mult, dar ele vor fi desființate. Aici există o chestiune tehnică, cel mai simplu ar fi fost să dăm hotărâri de consiliu prin care se desființează.

Aceste companii au oameni angajați, contracte de muncă, cu furnizori, este mult mai ușor să le desființezi pe cale administrativă decât să te duci la un lichidator, insolvență… Cale administrativă înseamnă să le aduci pe zero ca bugete și să vezi ce faci cu oamenii de acolo”, a mai declarat Nicușor Dan.

Războiul dintre actuala și fosta conducere din primărie continuă

Pe fondul datoriei de aproximativ 3 miliarde de lei, Primăria Capitalei era în pragul incapacității de plată. Astfel că, pentru moment, Nicușor Dan lua decizia de a sista orice proiect major de infrastructură, până la reglarea datoriilor.

În afară de acest aspect, noul edil aduce acuzații dure la adresa fostei administrații pentru modul cum a gestionat Bucureștiul. Un alt subiect despre care Nicușor Dan a decis să vorbească, sunt spațiile verzi din București, distruse  de fosta administrație, în opinia sa.

„Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele trei elemente importante, au dispărut spaţii verzi

(…) Au fost probleme şi la densificarea exagerată, şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice”, a declarat primarul Nicuşor Dan despre predecesoarea sa, Gabriela Firea, într-o emisiune la PrimaTV, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI