Salariile bugetarilor, tăiate cu 20%. Marcel Ciolacu, analiză revoltătoare

Marcel Ciolacu susține că salariile bugetarilor au fost tăiate cu 20%

PSD a ieșit puternic la atac, miercuri seara, la adresa Guvernului Orban. În plină pandemie, liderul social democrat Marcel Ciolacu a acuzat guvernul că a tăiat deja salariul bugetarilor cu 20% și că nu are niciun plan pentru repornirea economiei, după coronavirus.

Marcel Ciolacu susține că salariile bugetarilor au fost tăiate cu 20%

Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit în direct la România TV la adresa guvernanților, pe care i-a acuzat chiar că mint cu nerușinare. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost acuzat că a mințit în legătură cu modificarea OUG pentru amânarea ratelor la bănci, iar toți românii aflați în situația aceasta vor plăti dobândă la dobândă. Mai mult, liderul PSD spune că nimeni nu și-a putut amâna ratele.

”Avem un milion de șomeri în România dintre cei care au locuit în ultimul timp în România. Aproape un milion de români au revenit în țară și este normal să revină pentru că nu mai au slujbe în Italia, în Franța, în Spania, deci vorbim de o amploare mult mai mare. Vorbim de un deficit bugetar în primele patru luni ale anului de 1,5%. Nu că ar trebui să ținem cont de el, dar e un indicator ca să știm spre ceea ce ne îndreptăm. În acest moment, Guvernul nu furnizează un plan economic coerent pentru ca România să se pregătească la ieșirea din pandemie”, a spus acesta la România TV.

Marcel Ciolacu susține că salariile bugetarilor au fost tăiate cu 20%
Marcel Ciolacu susține că salariile bugetarilor au fost tăiate cu 20%

”Există în continuare dobânda la dobândă”

”Suntem la aproape o lună de zile de când a fost decretată starea de urgență și nu avem absolut nimic în aplicare în acest moment. Vă rog să îmi arătați o persoană fizică sau un antreprenor care a reușit să își amâne ratele. Suntem singurul stat în Europa care percepe capitalizarea dobânzii la credite. Adică luăm dobândă la dobândă. Ieșim la televizor, povestim și nu vedem nimic. În agricultură este un dezastru. APIA nu funcționează. Nu s-au luat subvențiile la motorină nici pe anul trecut. Asta e România reală, economic vorbind”, a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD spune că vor ieși la iveală multe dedesubturi făcute de guvernul liberal în timpul pandemiei de coronavirus. Despre salariul bugetarilor, Marcel Ciolacu susține că le-a fost tăiat cu 20% prin neplata sporurilor de către guvern.

”Sunt foarte multe dedesubturi care trebuie scoase la suprafață. Sunt lucruri care se vor afla. Nicio OUG nu este în vigoare, în momentul de față. Stăm în casă, dar trebuie să și mâncăm. Bugetarilor li s-a diminuat salariul cu 20%, din cauza neprimirii sporurilor. Suntem singurul stat din Europa care capitalizează dobânda, deci luăm dobândă la dobândă. V-a mințit domnul Cîțu (n.r. că OUG a fost modificată). Eu m-am uitat pe OUG și domnul Cîțu a mințit, există în continuare dobânda la dobândă. Este o singură excepție pentru persoanele fizice care au credite cu gaj, dar în rest, pentru toată lumea se calculează dobânda la dobândă. 

Mai mult, Marcel Ciolacu aduce acuzații și mai grave Executivului. Liderul PSD a sus că PNL încearcă să găsească subiecte care să acopere decesele de la Suceava.

”Nefiind testări e normal ca oamenii să se teamă, să nu aibă încredere să meargă la serviciu. Grija celor de la PNL e să găsească subiecte care să acopere decesele de la Suceava”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI