Aproape toate ministerele din guvernul Ciucă se pregătesc de venirea banilor din PNRR. Printre primele ministere care vor beneficia de aceste prime sume de bani este și Ministerul Digitalizării, care va derula proiectele de digitalizare. Așa se face că au anunțat angajări, salariile fiind pe măsură. Perioada contractuală pentru viitori candidați IT&C va fi până în 2026.
Imediat după semnarea și asumarea planului de reformă prin PNRR, la nivelul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării s-a creat un așa-zis grup operativ care va trebui să implementeze toate proiectele de digitalizare prezente în PNRR. În acest sens, ministerul a scos la concurs mai multe posturi în domeniul IT&C, pentru „personalul angajat în afara organigramei, ca parte a „Grupului Operativ pentru Implementarea şi Monitorizarea Reformelor şi Investiţiilor privind Transformarea Digitală”, anunță Ministerul. În acest caz grila de salarizare va ajunge la 4.000 de euro pentru fiecare angajat, iar contractul de muncă, mai anunță ministerul, va fi până în 2026.
„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) anunţă stabilirea grilei de salarizare pentru personalul angajat în afara organigramei, ca parte a „Grupului Operativ pentru Implementarea şi Monitorizarea Reformelor şi Investiţiilor privind Transformarea Digitală” (Task Force), din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Grila de salarizare a acestei unităţi cu un rol major în reuşita implementării transformărilor digitale asumate de România este una competitivă, de până la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialişti care vor fi angajaţi până în anul 2026”, se spune în comunicat.
În câteva luni România va începe să primească primii bani din PNRR, iar Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării se grăbește să-și asigure partea logistică și forța de muncă necesară pentru a putea duce la bun sfârșit proiectele stipulate în PNRR. Salariile oferite sunt cele mai competitive de pe piață, realitatea fiind că a existat un anume proces de analiză a baremurilor de salarizare din acest domeniu, declara ministrul Dragoș Vlad.
„Ţinând cont de faptul că persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie să deţină competenţe profesionale de înaltă calificare în specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivări pe măsura nivelului de expertiză solicitat, coroborat cu responsabilităţile şi atribuţiile din fişele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv şi competitiv cu piaţa muncii din mediul privat.
Astfel, din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente în contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, explică președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș Vlad.
Pentru cei interesați să-și depună dosarele, o pot face până pe 26 aprilie, iar interviul propriu-zis va fi susținut între 3-5 mai. a.c, se mai precizează în comunicat.