Sacii cu cadavrele soților Ceaușescu, aruncate din elicopter. În ce cartier faimos din București au căzut

Cadavrele soților Ceaușescu au ajuns într-un cartier faimos din București

Detalii despre sfârșitul controversat al soților Ceaușescu îi surprind și azi pe unii români. Sacii cu trupurile neînsuflețile ale Elenei și Nicolae Ceaușescu au fost aruncate din elicopter. În ce cartier extrem de cunoscut din București au căzut?

Cadavrele soților Ceaușescu au fost aruncate din elicopter și pierdute 12 ore

Dezvăluirile șocante în cazul morții soților Ceaușescu încă vin și în ziua de azi în atenția românilor. Cum viața lor a fost una foarte discretă, ascunsă de toți ochii curioșilor, mulți nu știau cum sunt ei în timpul liber, care sunt tabieturile lor și preferințele, dar mai ales ce i-a făcut să ia deciziile care vor rămâne în istoria țării. Lucrurile enumerate au ieșit în relief de la oamenii care au fost în slujba cuplului prezidențial, după decesul acestora. Acum, Cristian Gațu, povestșete cum au fost clipele de după uciderea Elenei și a lui Nicolae. Dublul medaliat olimpic, dublu campion mondial de handbal și fost președinte al Federației Române de Handbal a povestit un episod incredibil din decembrie 1989. Fostul sportiv era pe atunci șeful dispozitivului armatei de la Ghencea.

Cel din urmă a fost sunat de generalul Stănculescu pe 22 decembrie spunându-i că o să vină niște persoane care doresc să aterizeze cu elicopterul.„Da, da… Pe terenul mare nu se putea, așa că i-am spus că în spate. „Vin acolo, să deschizi poarta și să vii să te văd”. Se trăgea de mult… Când am ieșit pe bulevardul Ghencea era un bloc mare din care în fiecare seară trăgeau cu petarde. A intrat un TAB, un jeep și un Volkswagen. Până am închis eu ușile, mă aștepta doar Stănculescu. Restul se suiseră deja în cele două elicoptere. Nu i-am văzut… Era înainte să plece la Târgoviște! Dar eu nu știam unde se duceau”, a detaliat acesta.

În ce cartier faimos al Bucureștiului au ajuns?

La întoarcere, în al doilea elicopter, era doi saci pe care pilotul i-a aruncat în Ghencea, în partea din spate. Gațu nu avea la cunoștință ce se afla în acei doi saci.

„Când a plecat Stănculescu am aflat… L-am întrebat: „E vorba de ei?!”. El mi-a făcut semn că da. Și m-am bucurat: bine că i-a rezolvat, bine că i-a omorât! Fapt pentru care și acum mă duc la biserică să-mi cer scuze, că n-am procedat corect. I-am zis lui Stănculescu: „Nea Victore, s-ar putea să vină să ne omoare și pe noi dacă o să știe că-s la noi”. A luat tancul, a făcut o tură cu mine, a văzut că nu mai e nimic și a plecat”
Cristian Gațiu (Sursa: gsp.ro)

Trupurile neînsuflețite ale soților Ceaușescu au fost pierdute timp de aproximativ 12 ore pe câmpurile din jurul stadionului Steaua, ulterior fiind recuperate și duse la Spitalul Militar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI