Lista scenariilor în care se redeschid școlile după Paște e online aici. Află când merg elevii în bănci

Lista scenariilor în care se redeschid școlile după Paște e online aici. Află când merg elevii în bănci
Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță revenirea fizic la școală începând cu 5 mai

Mâine, pe 5 mai, elevii din preuniversitar și preșcolar vor reveni în bănci. În cele peste 2.057 localități școlile își vor primi în clase elevii, dar în anumite condiții. Aceste localități sunt deja în scenariul verde, unde incidența este una sub 1 la mie. În restul localităților, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu, în funcție de scenarii, s-a stabilit cum vor reveni copii la școală.

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță revenirea fizic la școală începând cu 5 mai

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că în localitățile unde incidența este sub 1 la mie, adică scenariul verde, elevii din anii terminali și copii de grădiniță vor reveni fizic în clase. De cealaltă parte, unde localitățile se află în scenariu galben și roșu, elevii din calsele V-VI și IX-Xi vor rămâne, ca și până acum, la cursurile online.

Pentru a veni în întâmpinarea parinților și a elevilor s-a creat o hartă a localităților aflate în diferitele scenarii. Harta are menirea de a scoate în evidență localitățile unde se poate merge fizic la școală și unde nu.

Decizia vine ca urmare a unor discuții la nivel ministerial, între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în funcție de incidența ratei de infectare la nivel național. De altfel, recent, Sorin Cîmpeanu anunța modalitatea de revenire a elevilor la cursuri:

”Se va ține cont de rata de infectare de localitatea școlii respectivă. Toți elevii, plus copiii din grădinițe, vor putea merge în cele peste 1000 de localități cu rata mică. Nu luăm în discuție localitățile care sunt în carantină. Dn fericire, aici au rămas puține.

În rest, toți vor putea fi prezenți fizic la școală. Separat de aceste două scenarii, elevii din învățământul special, din școlile speciale, vor putea merge fizic, indiferent de clasă și de scenariu. Pe 5 mai, se întorc după scenariile I și II toți elevii claselor terminale. Practic, cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate.”, anunța ministrul Sorin Cîmpeanu.

Din 10 mai revin fizic elevii din anii terminali

Ținând cont de aceste noi reglementări, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța că elevii din clasa a VIII-a și a XII-a vor reveni fizic din data de 10 mai la ore. Se va ține cont de aceleași criterii, la nivel național, în funcție de scenariile impuse de autoritățile locale.

Una din regulile păstrate, indiferent de scenariu, este obligativitatea purtării măștii de protecție în timpul orelor și în perioada cât elevii sunt în interiorul instituțiilor de învățământ, mai spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

”Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru.

Pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI