24 aug. 2020 | 10:48

S-ar putea schimba harta României. Județul Ilfov, la un pas să fie desființat. Proiectul a fost înaintat deja

Știri generale
S-ar putea schimba harta României. Județul Ilfov, la un pas să fie desființat. Proiectul a fost înaintat deja
S-ar putea schimba harta României. Județul Ilfov, la un pas să fie desființat. Proiectul a fost înaintat deja

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R), Christian Ciocan, menționează că județul Ilfov s-ar putea desființa, pentru a stăpâni criminalitatea.

S-ar putea schimba harta României. Județul Ilfov, la un pas să fie desființat

„Este vorba despre o decizie istorică pe care Federaţia Poliţiştilor, cea pe care o reprezint, o ia. Am discutat şi cu preşedintele federaţiei. Vom propune Guvernului României, prin ministrul de Interne, desfiinţarea judeţului Ilfov ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii, în ceea ce privește grupările infracţionale, aşa cum sunt ele denumite popular „clanuri”. Considerăm că, în aceşti 30 de ani, mulţi indivizi s-au aciuat în judeţul Ilfov, judeţ care a fost artificial creat. De altfel, înainte de 1989, a şi fost desfiinţat şi, ulterior, recreat. Şi, în aceste condiţii, având experiența înaintaşilor şi constatând ceea ce se întâmplă, mai mult decât atât, interesul general naţional ca securitatea persoanelor să fie realizată, este o primă măsură pe care o propunem”, a precizat Christian Ciocan, potrvit DCNews.

„În aceste condiţii, poliţia nu ar mai fi Poliţia Judeţului Ilfov, care lucrează pe sistemul unității administrativ-teritoriale Ilfov, şi toate zonele ar fi împărţite între celelalte judeţe ale României care înconjoară Bucureştiul sau poate chiar la Poliţia Capitalei. Federaţia consideră de maximă importanţă acest demers pentru că este un moment în care nu se mai poate da înapoi. Criminalitatea de 30 de ani, aşa cum a fost ea cunoscută, fie este stopată, fie noi trebuie să plecăm ca incompetenţi.

”Este o primă măsură pe care o propunem„

Este o primă măsură pe care o propunem. Vom propune ministrului Vela, care are tot ajutorul Federaţiei. Aşa cum am spus întodeauna, suntem primii care căutăm soluţii şi le oferim decidenţilor şi nu doar stăm pe margine şi mâncăm seminţe şi criticăm. Poliţia, în aceste condiţii, ar reuşi să facă şi economie de resurse pentru că poliţiştii ar fi redistribuiți către alte unităţi ale Poliţiei Române pentru că la noi există competența teritorială şi materială.

În acest fel, dincolo de economii vizavi de cheltuielile cu resursa umană şi cu logistica, nu s-ar mai concentra doar o poliţie a judeţului Ilfov către grupările infracţionale, ci toate judeţele care înconjoară Bucureștiul şi față de care Ilfovul este tampon, adică zona neagră. Toate judeţele ar fi responsabile. Am distribui oamenii către toate judeţele, toată resursa umană, în funcţie de teritoriu, cum s-ar stabili el, şi resursa financiară şi atunci nu ar mai fi un judeţ implicat, ci ar fi toate de jur împrejur”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R.

”Știm ce facem”

„Am cerut tuturor poliţiştilor noştri să intervină sub toate formele, aşa cum prevede legea, pentru destructurarea până la cel mai mic sâmbure de infracționalitate. Aici este soluţia. În momentul în care desfiinţăm Ilfovul, toţi ceilalţi sunt responsabilizaţi. Nu mai sunt la Ilfov, sunt la toate celelalte judeţe, au alte comenzi şi responsabilizăm mai multe judeţe. Ştim ce facem. Oricum, independent de asta, le-am cerut poliţiştilor noștri să acționeze şi atunci o facem noi de facto chiar dacă e înainte de iure. Adică o facem, de fapt, înainte de vreme. Desfiinţăm Ilfovul! Veţi vedea. Îl desfiinţăm garantat!”, a adăugat acesta.

„Un lucru extrem de important! Suntem oameni în această Federaţie a Poliţiştilor care întelegem extrem, extrem de bine ce se întâmplă în judeţul Ilfov. De-a lungul timpului, s-a spus că poliţiştii – chiar şi eu am afirmat – au fost timoraţi de ingerinţa politicului. Cunoaştem ce se întâmplă în Ilfov. Avem suficiente cazuri care au fost instrumentate şi au arătat criminalitatea judeţului Ilfov. Această – nici nu ştiu cum să o numesc – unitate administrativ-teritorială a fost un sector agricol, până la urmă, şi, dintr-odată, l-am transformat în judeţ. Ei bine, nu este pe principiul altor regiuni metropolitane. Aţi văzut ce se întâmplă – vizavi de terenuri, vizavi de construcţii, vizavi de clanuri, de lumea interlopă”, conchide Christian Ciocan.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro