S-a votat cea mai atrăgătoare culoare a părului. Ce nuanță adoră bărbații, dar și femeile

S-a votat cea mai atrăgătoare culoare a părului. Ce nuanță adoră bărbații, dar și femeile

Un studiu realizat recent a descoperit care este cea mai atrăgătoare culoare a părului. Repondenții la cercetare au fost atât bărbați, cât și femei, într-un număr de 1.900 de persoane. Îți prezentăm în continuare rezultatele studiului. Care să fie cea mai atrăgătoare culoare: blond, brunet, șaten sau roșcat? Tu ce crezi?

S-a votat cea mai atrăgătoare culoare a părului

În timp ce unele persoane preferă să-și păstreze culoarea naturală a părului, fie din principiu, fie că le place, altele, care iubesc tot ce înseamnă nou, apelează la schimbări de look, uneori chiar radicale. Să renunți la culoarea cu care te-ai obișnuit poate fi o decizie dificilă, mai ales când nu ai mai experimentat o altă nuanță și nu știi dacă aceasta îți va plăcea sau nu.

Uneori se întâmplă ca nuanța pe care o consideri potrivită look-ului tău să se dovedească cea mai greșită alegere, fapt care, în mod evident, te nemulțumește. De aceea, sfatul specialiștilor nu ar trebui neglijat atunci când vine vorba de păr și nu numai. Chiar și rezultatele cercetărilor te pot ajuta în acest sens, măcar pentru a-ți forma o părere. Iată care este culoarea de păr care este considerată a fi cea mai atractivă atât în ochii bărbaților, cât și în topul femeilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Tampa s-au gândit să rezolve acest mister, aflând în urma unui studiu care este cea mai apreciată culoare de păr. La cercetare au fost analizate peste 1.900 de persoane, atât de sex masculin, cât și de sex feminin. Acestea au oferit date despre cel mai apreciat look.

Citește și: Nuanţele de ruj care te îmbătrânesc. Îngălbenesc dinţii şi scot în evidenţă ridurile

Ce nuanță adoră bărbații, dar și femeile

Poate te va surprinde sau poate nu, însă cea mai atractivă culoare de păr este, potrivit rezultatelor studiului, brunetul. Concret, 67% dintre repondenții de sex masculin au declarat că preferă brunetele, în vreme ce 71% din femei au spus că le plac mai mult bărbații bruneți.

A doua cea mai bună alegere a fost blondul, în vreme ce părul roșu a fost catalogat drept cel mai puțin atractiv în opinia ambelor grupuri. Doar 6% din bărbaţi şi 6% din femei au spus că roșcatele sunt cele mai atrăgătoare.

Tot studiul arată și că persoanele cu părul brunet nu sunt considerate doar atrăgătoare, ci și posesoarele unor calități aparte. De exemplu, indiferent că părul lor este natural sau vopsit, femeile brunete au fost caracterizate ca fiind inteligente, independente şi competitive.

Urmăriți Playtech.ro și pe