S-a trezit cu 10 milioane de dolari în cont și încă nu a returnat banii. Găselnița unei femei din Australia

de: Ștefan R. Apostol
14 02. 2023

Deși pare ireală această informație, ea s-a întâmplat cu adevărat, în urma unei greșeli făcute de o companie de criptomonede. Problema, deși depistată după 7 luni, a rămas și până astăzi nerezolvată. Australianca, deși s-a trezit cu 10 milioane de dolari în cont și încă nu a returnat banii, se află în fața unui proces intentat încă din 2022 de companie.

O femeie din Australia s-a trezit cu 10 milioane de dolari în cont. Încă nu a returnat banii

O femeie din Melbourne se confruntă cu acuzații penale după ce peste 10 milioane de dolari au fost transferate din greșeală în contul ei bancar de către o platformă de tranzacționare de criptomonede în mai 2021, când Crypto.com intenționa să îi returneze 100 de dolari lui Thevamaogari Manivel, dar femeii de 37 de ani i-au fost transferați în schimb, în mod eronat, 10.474.143 de dolari.

Compania nu și-a dat seama de greșeala sa timp de șapte luni, până în decembrie 2021, ulterior a inițiat o acțiune în justiție împotriva lui Manivel și a altora la divizia comercială a Curții Supreme din Victoria în luna februarie a anului trecut.

Compania a obținut înghețarea contului ei de la Commonwealth Bank, dar până atunci majoritatea banilor fuseseră transferați în alte conturi. Aproximativ 1,35 milioane de dolari au fost folosiți pentru a cumpăra o casă în Craigieburn, proprietatea fiind transferată surorii lui Manivel, Thilagavathy Gangadory, care locuia în Malaezia, a declarat anterior instanța.

Manivel s-a prezentat anul trecut în fața Curții de Magistrați din Melbourne, după ce a fost acuzat de două infracțiuni de trafic cu produse. Ea a apărut prin legătură video din închisoare. Avocatul apărării, Jessica Willard, a declarat că Manivel a fost informată că a câștigat banii.

Ea a fost acuzată de trafic cu produse „și anume 10.474.143 de dolari australieni transferați din greșeală în contul ei bancar de la Crypto.com, fiind neglijentă cu privire la faptul că este sau nu vorba de produse ale infracțiunii”, arată documentele instanței. Manivel a fost acuzată, de asemenea, de tranzacționarea a 11.750 de dolari în numerar, suspectați a fi produse ale infracțiunii, în Tullamarine, la 17 martie 2022.

Vezi și: Viorel Cataramă vrea să dea lovitura în Metaverse! Cum își va spori conturile bancare

Care a fost găselnița unei femei din Australia

Văzută cu banii în cont, și crezând că sunt ai ei, femeia a decis să cheltuie o parte din fonduri pentru un imobil. După depistarea problemei, australianca Manivel a fost obligată să vândă casa și sumele încasate pe această casă să le returneze companiei. Transferul accidental a fost inițiat după ce un angajat a fost un pic prea liberal cu numărul de zecimale folosite.

Pe la sfârșitul anului trecut, și până la Super Bowl din februarie, Crypto.com a început să își extindă utilizarea reclamelor cu celebrități și era parte dintr-o inițiativă de marketing global de 100 de milioane de dolari.

Nu este clară suma exactă pe care Matt Damon, și alții, au câștigat-o pentru a deveni fețele Crypto. Cu toate astea, nu ar fi aberant să spunem că această compensație este mai mică decât suma primită de Manivel.

Potrivit Watcher News, Sora lui Thevamaogari Manivel nu s-au prezentat nici ea în instanță, iar absența ei a fost luată ca un semn de recunoaștere, în documentul de judecată menționându-se că „efectul neprezentării este că afirmațiile din declarația de revendicare sunt considerate ca fiind admise”, iar cazul a avut o nouă înfățișare în instanță pe 11 octombrie 2022, dar se pare că nici până astăzi banii nu au fost returnați de australiancă.