S-a stabilit ce se întâmplă cu angajații Metrorex care au făcut grevă

S-a stabilit ce se întâmplă cu angajații Metrorex care au făcut grevă
Ce se întâmplă cu angajații Metrorex care au făcut grevă

Angajații Metrorex care au protestat la metrou nu vor fi sancționați, iar Metrorex nu o să facă disponibilizări, a anunțat azi directorul companiei, Ștefan Paraschiv, după discuțiile cu sindicaliștii de la USLM.

S-a stabilit ce se întâmplă cu angajații Metrorex care au făcut grevă

Azi, Metrorex a finalizat prima rundă de discuţii cu sindicatul USLM, după protestul de vineri, când metroul a fost blocat. Directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a spus că, la ora actuală, nu se vor face disponibilizări.

”Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilbrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București”, se indică într-un comunicat transmis de Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex.

În plus, celelalte acțiuni de natură penală, dar și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează, conform sursei citate. De menționat este că în urma acţiunii de ocupare a metroului bucureştean s-au produs pagube de 2.826.642 lei, anunţă Metrorex.

Ce a anunțat Metrorex despre pierderile financiare în urma protestelor de la metrou

Metrorex a precizat că a terminat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie.

„După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei”, s-a indicat în  comunicatul companiei.

„Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei. Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție”, a mai aratat compania.

Amintim că circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, pe data de 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, ce au coborât în tunel, pe calea de rulare, împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.
Și Florin Cîțu s-a exprimat în ce privește aceste proteste de la metrou, susținând că că nu va permite „şantajul” din partea „unui grup de oameni organizaţi în stil mafiot”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI