Ce salarii au greviștii de la Metrorex, în copomparație cu angajații. Sumele sunt colosale

Ce salarii au greviștii de la Metrorex, în copomparație cu angajații. Sumele sunt colosale
Ce salarii au greviștii de la metrou Sursă foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Apar informații halucinate despre salariile de care beneficiază greviștii care au blocat circulația metrourilor din Bucureștiul, în cursul zilei de astăzi. Zeci de mii de bucureșteni au avut de suferit în urma unui protest izbucnit spontan de câțiva sindicaliști. În urma haosului provocat în Capitală, bucureștenii au întâmpinat greutăți în a ajunge la serviciu și la orice altă destinație stabilită.

Protestul de la metrou, o acțiune „ilegală”

Ion Rădoi este un fost parlamentar PSD și lider de sindicat al metroului de peste 15 ani. De-a lungul carierei sale, șeful greviștilor de la metrou a interacționat cu peste 15 miniștri de Transport, dar și cu diverși directori Metrorex, iar lucrurile păreau să fie negociate de la an la an în beneficiul angajaților și mai puțin în câștigul companiei.

În cursul zilei de ieri, Metrorex a transmis ca data limită pentru eliberarea spațiilor comerciale, data de 2 aprilie. În replica, sindicaliștii au demarat un protest, blocând circulația trenurilor. Aceștia s-au așexat pe șinele de metrou, scandând “Demisia” directorului Metrorex.

În urma evenimentului care a blocat Bucureștiul, ministrul Transporturilor a etichetat acest protest ca fiind o “acțiune ilegală” cu “interese mafiote”.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex.

Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie. Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea”, a declarat Cătălin Drulă.

Ce salariu încasează șeful greviștilor

Potrivit ultimei declarații de avere, Ion Rădoi încasează o sumă de bani mai mult decât satisfăcătoare din funcțiile pe care acesta le ocupă, beneficiând de 227. 882 lei, respectiv, 19 mii de lei pe lună! Acest salariu colosal nu este tot. Tot din declarația de avere se poate afla și cât câștigă mâna sa dreaptă, Marian Artimon, persoana a doua cea mai importantă în sindicatul de la metrou. Acesta are un venit estimat la 150 de mii de lei anual.

Acesta a fost Consilier General la Primăria Capitalei, iar în prezent ocupă două funcții: administrator al societății Sindomet și instructor de instalații la metrou. Pe lângă salariul colosal, Ion Rădoi beneficiază și de o avere impresionantă, fiind proprietarul unui apartament în București, a unei case în Giurgiu și a două case de vacanță în Dâmbovița și la Sinaia.

Și dacă nu era suficient, șeful sindicatului mai are, de asemenea, și patru terenuri, un autoturism Audi și bijuterii și ceasuri în valoare de 6.500 de lei, potrivit gandul.ro.

Pe de altă parte, majoritatea angajaților de la Metrorex încasează net peste 5.000 de lei, iar cei cu funcții de conducere pot depăși suma de 10.000 de lei. La aceste sume, fiecare angajat mai primește și sporuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI