S-a spălat pe păr și piele cu apă de ploaie. Ce s-a întâmplat cu podoaba capilară e uluitor

S-a spălat pe păr și piele cu apă de ploaie. Ce s-a întâmplat cu podoaba capilară e uluitor
De ce sa te speli cu apa de ploaie pe par

Dacă te speli cu apă de ploaie pe păr, vei avea o surpriză neașteptată. Podoaba ta capilară va fi mai voluminoasă și mai curată.

S-a spălat pe păr și piele cu apă de ploaie

Apa de ploaie are un ph neutru și, prin urmare, este execelentă pentru piele și păr, fiind lipsită de calcar și minerale. Dacă nu locuiești la casă, o poți colecta în cantități mai mici pentru diverse întrebuințări, cum ar fi pentru piele și păr.

Deoarece apa de la robinet este calcaroasă și conține clor, ea poate produce iritații. În schimb, apa de ploaie, denumită și ”apă moale”, este ideală pentru curățarea pielii. Folosește-o și vei vedea efectul!

La fel se întâmplă și cu părul, motiv pentru care bunicile se spălau, pe vremuri cu apă de ploaie pe cap, ca să aibă un păr sănătos și mătăsos. Colectează deci apă de ploaie direct în recipiente curate, pentru a-și păstra puritatea, depozitând-o la întuneric și două săptămâni.

Apa de ploaie este bună și pentru spălat vase și rufe. Deoarece are puritate, ea se aseamănă cu apa distilată, fapt care o face ideală de utilizat în casă. Se poate folosi și pentru fierul de călcat cu aburi, ori, dacă dispui de un rezervor de colectare, cu ajutorul unei pompe și al unui filtru de recirculație, ea poate fi condusă prin conducte la locurile de consum din casă: mașină de spalat vase, de spălat rufe, chiuvetă etc.

Alte întrebuințări ale apei de ploaie

De precizat este că instalațiile nu vor avea de suferit, ci dimpotrivă, chiar ajută la economisirea detergenților și a substanțelor de dedurizare a apei, iar asta pentru că apa de ploaie nu conține calcar.

Tot cu apa de ploaie uzi grădina ecofrindly. Ea nu conține apa de ploaie nu conține săruri minerale, compuși anorganici sau poluanți, fapt care ajută planetele să crească mai puternice și mai sănătoase. Colectând apa de ploaie în rezervoare mari, poți evita și inundarea grădinii și distrugerea plantelor.

Dacă colectezi apă de ploaie previi eroziunea pământului și reduci și factura la apă. De precizat este că 50% don consumul de apă de zi cu zi nu necesită apă potabilă, cum ar fi rezervorul de la wc, spălatul lucrurilor, al mașinii, udarea grădinii etc. Astfel poți și tu economisești 75 de litri de apă zilnic, dacă alegi să folosești apa colectată de la ploi redirectată printr-un sistem de conducte către țevile din baie, bucătărie ori grădină.