07 sept. 2021 | 12:28

S-a schimbat tot ce știam despre cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: „A fost violență”

News
S-a schimbat tot ce știam despre cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară:
S-a schimbat tot ce știam despre cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: "A fost violență"

Din cauza refuzului autorităților de a ancheta cazul Mariei Macsim Nicoară, familia mezzosopranei luptă pe cont propriu, în continuare, pentru a descoperi adevărul. Experții interni și externi pe care sora artistei i-a consultat sun de părere că moartea artistei a fost una violentă, iar căderea pe scări este exclusă.

Noi informații în cazul morții mezzosopranei

După aproape nouă luni de la trecerea în neființă a artistei, în primăvară, dosarul de omor a fost clasat din lipsă de probe, mai exact în luna aprilie a acestui an. Pe rolul instanței de judecată a rămas pentru a fi cercetată doar infracțiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

În acest moment, pentru familia artistei, aflarea adevărului pentru ei este cea mai mare dorință. În acest scop, familia a apelat la consultanță în țară dar și din afara acesteia, la expertize judiciare, pentru a afla cum de Maria Macsim Nicoară a suferit fracturi extrem de grave doar de la o căzătură pe scări.

Experții interni și externi la care sora artistei a apelat sunt de părere că moartea mezzosopranei a fost determinată de episoade de o violență mare, iar fracturile și hemoragiile suferite nu aveau cum să rezulte din căzătura suferită pe scări.

Plângeri fără răspuns

Familia a fost nemulțumită după clasarea dosarului de omor, așa că a făcut mai multe plângeri către Parchet. Aceștia au cerut redeschiderea dosarului și reluarea cercetărilor, adresând o serie de solicitări pentru elucidarea cazului, potrivit bzi.ro.

„Socotesc că mi-a fost afectat dramatic dreptul la un proces echitabil, într-un termen rezonabil, și există suspiciunea de zădărnicire a aflării adevărului. Toate acestea reprezintă o încălcare a conduitei profesionale și a îndatoririlor de serviciu”, a mai precizat sora mezzosopranei Maria Mascim Nicoară.

Până în prezent, familia mezzosopranei nu a primit încă un răspuns oficial, având în vedere că plângerea a fost trimisă pe 7 mai 2021. Având în vedere acest lucru, familia a fost nevoită să sesizeze Inspecția Judiciară privind încălcarea îndatoririlor de serviciu.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Provocarea pe care doar geniile o pot rezolva. Mută două bețe de chibrit pentru a forma 7 pătrate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Cine este soția rusoaică a lui Romeo Dunca și cum o ține lângă el. Șeful CJ Caraș de la DNA în brațele Valentynei
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Lege de la Comisia Europeană. România e obligată. Se aplică în 27 de state membre
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro