S-a luat chiar astăzi decizia! Măsura anunțată acum de Nelu Tătaru

S-a luat chiar astăzi decizia! Măsura anunțată acum de Nelu Tătaru
S-a luat chiar astăzi decizia! Măsura anunțată acum de Nelu Tătaru

Autoritățile au discutat astăzi despre posibilele măsuri de relaxare care ar putea intra în vigoare dn 1 iulie, în contextul epidemiei de coronavirus din țara noastră. Având în vedere numărul mare de noi cazuri de infectări cu COVID-19, incertitudinea își făcuse loc. Nelu Tătaru: S-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare.

Nelu Tătaru: amânăm cea de-a patra etapă de relaxare

Recomandările specialiștilor sunt de a amâna noul set de măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie, din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a adăugat că regulile impuse de autorități în timpul stării de alertă nu au fost respectate în ultimele două săptămâni de către unii dintre români, lucru care a dus la creșterea numărului de infectări cu noul virus.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus Tătaru la Digi24.

Noul set de măsuri de relaxare a fost amânat

 

Întrebat dacă autoritățile au în vedere noi restricții, ministrul a spus: „Judecăm fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza dacă există acea transmitere comunitară. Eventual, ne gândim ca punctual, în anumite locații să putem impune și alte restricții – izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone. Noi trebuie să izolăm un focar pentru a nu se extinde”.

Urmăriți Playtech.ro și pe