S-a întâmplat la ProTV. Critici pentru un moment dat la televizor și văzut de milioane de telespectatori

S-a întâmplat la ProTV. Critici pentru un moment dat la televizor și văzut de milioane de telespectatori
Un expert în politici publice a criticat dur postul de televiziune ProTV

S-a lăsat cu critici dure la adresa postului de televiziune ProTV, după un moment difuzat la show-ul de talente „Românii au talent“. „E tot din categoria să pupăm în fund China“, este de părere un analist în politici publice.

Critici dure la adresa ProTV

Sorin Ioniţă, un analist liberal și expert în politici publice, vine cu critici dure la adresa postului de televiziune ProTV, după ce a difuzat, vineri seară, un moment de la „Românii au talent“, în care o fetiță de 10 ani a cântat operă în limba chineză, apărând pe scenă îmbrăcată într-un costum milităresc autentic din China.

Ioniţă a scris un mesaj pe rețelele sociale, unde blama postul de televiziune pentru că a permis ca o fată de 10 ani să intre pe scenă purtând „uniforma iconică a fetelor din brigăzile de şoc ale tineretului maoist, folosite pentru agitaţie şi represiune în diverse momente”, după cum explică expertul.

„Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea, dar share-uieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei: producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Emisiune kitsch, deci de mare audienţă. E tot din categoria «să pupăm în fund China», cum vă spuneam: devine un trend glamorizarea comunismului de Beijing, nu fără legătură cu actuala orientare revizionistă a liderului Xi, care s-a întors spre maoism şi încurajează asemenea reevaluări. Penetrează mai nou chiar şi în România, iată, unde maoismul n-a fost niciodată popular, nici măcar în anii ’70 – spre deosebire de Franţa, de exemplu“, notează analistul în politici publice pe pagina sa de Facebook.

Andra a trimis-o pe fetiță direct în semifinale

Siena Vușcan, fetița de 10 ani, a cântat vineri, 3 aprilie, pe scena „Românii au talent“, operă în limba chinză. Andra a fost atât de impresionată de prestația fetei, încât a apăsat butonul auriu și a trimis-o pe aceasta direct în semifinalele show-ului de talente.

Siena Vușcan a obținut al 10-lea Golden Buzz de la „Românii au talent“, sezonul 10
Siena Vușcan a obținut al 10-lea Golden Buzz de la „Românii au talent“, sezonul 10

Părinţii Sienei sunt din Cluj, dar locuiesc de şase ani în Huangdao, China, unde fetița a devenit o adevărată senzaţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI