S-a încheiat telenovela Ianis Hagi. Decizia luată de Steven Gerrard, jurnaliștii au făcut anunțul

de: Bișinicu Andreea
17 08. 2021

Se pare că transferul lui Ianis Hagi pare să fie din ce în ce mai sigur, în ciuda faptului că s-a alăturat clubului doar în ianuarie 2020 de la echipa belgiană Genk pentru o taxă de aproximativ 3 milioane de lire sterline, semnând permanent după o mutare inițială de împrumut. Ce decizia a luat Steven Gerrard.

Ce se întâmplă cu presupusul transfer al lui Ianis Hagi de la Rangers

Tânărul de 22 de ani, fiul regelui fotbalului românesc, a început sezonul într-o formă bună, marcând două goluri în trei apariții, în ciuda faptului că a suferit o ușoară accidentare care l-a văzut ratând înfrângerea din prima manșă a Ligii Campionilor, în a treia rundă de calificare la Malmo și pierderea cu 1-0 la Dundee United.

Prințul Ianis a marcat în victoria cu 3-0 asupra lui Livingston în ziua de deschidere a sezonului Premiership-ului scoțian și meciul câștigat cu 5-0 asupra Dunfermline în Premier Sports Cup, vineri, 13 august. În total, el a făcut 50 de apariții pentru echipa lui Steven Gerrard, marcând de 10 ori.

S-au vehiculat speculații că Rangers ar putea căuta să încaseze vânzând jucătorul înainte de sfârșitul perioadei de transfer de vară, cu nevoia de a vinde jucători pentru a echilibra cărțile după ieșirea din Liga Campionilor.

Ziarul turc Fanatik susține că Galatasaray a eșuat cu o ofertă de 4 milioane de euro pentru Hagi, iar Sevilla și Lazio au văzut de asemenea oferte în regiunea de 7 milioane de euro respinse.

Presa internațională susține că echipa scoțiană nu vrea să renunțe la Ianis Hagi pentru o sumă mai mică de 11 milioane de euro, aproximativ 9,3 milioane de lire sterline. Ianis Hagi este așteptat să fie numit în echipă, deoarece Rangers îl va juca pe Alashkert în play-off-ul din Europa League, joi.

Ianis Hagi, lăudat de presa sportivă internațională

Ianis Hagi se bucură de cea mai bună perioadă a vieții sale. Mijlocașul de 22 de ani este starul echipei scoțiene Glasgow Rangers, motiv pentru care este lăudat de fiecare dată de către jurnaliștii scoțieni și nu numai.

„Ianis Hagi a înscris 9 goluri și a dat 15 pase decisive sezonul trecut, dar, uneori, i-a lipsit consistența, continuitatea. Calitatea e mereu acolo, dar a părut tipul de jucător care poate să stea tăcut 80 de minute pentru ca apoi, brusc, să iasă în evidență și să creeze momente de magie. În acest sezon a dat deja 2 goluri și o pasă decisivă și chiar și-n returul cu Malmo (n.r. – a intrat în minutul 70, la scorul de 2-1 pentru suedezi, a părut singurul care poate crea ceva pentru Rangers”, notează jurnaliștii de la Daily Record.