S-a descoperit un nou organ care este afectat de noul virus. Ce infecție apare după inimă și plămâni

Soluția care ține virusul la distanță 90 de zile. O poți pulveriza pe haine sau suprafețe

Pe măsură ce numărul de cazuri de coronavirus confirmat la nivel mondial se ridică la 1 milion, numărul recuperărilor este de mult de patru ori mai mare decât decesul. Dar experții medicali au spus că virusl COVID-19 poate provoca daune severe pe termen lung la plămâni, inimă și alte organe și că pentru unii pacienți, aceste complicații pot fi permanente.

S-a descoperit un nou organ care este afectat de noul virus

După un studiu amănunțit, specialiștii americani de la Spitalul Henry Ford, din Detroit, au constatat că virusul afectează și creierul, mai ales la cazurile severe. Din mai mult de 950.000 de cazuri de coronavirus până în prezent, peste 202.000 de oameni și-au revenit, în timp ce peste 48.000 au murit. Cu toate acestea, clinicienii au subliniat că unii supraviețuitori de COVID-19 au dezvoltat sindromul de respiratorie acută (ARDS), o afecțiune severă care, pentru pacienții cel mai rău afectați, poate dura tot restul vieții.

Ce infecție apare după inimă și plămâni

The Lancet a fost unul dintre primii care au tras alarma, publicând un raport în februarie care arată că 29% din un grup de pacienți din Wuhan pe care cercetătorii i-au urmărit între mijlocul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie au primit ARDS. Un raport similar al Facultății Britanice de Medicină pentru Terapie Intensivă, publicat în The Sunday Times pe 15 martie, a descoperit că aproximativ 17 la sută dintre pacienții de la terapie intensivă au dezvoltat sindromul.

S-a descoperit un nou organ care este afectat de noul virus. Ce infecție apare după inimă și plămâni
S-a descoperit un nou organ care este afectat de noul virus. Ce infecție apare după inimă și plămâni

În plus, cu câteva zile înainte ca medicii britanici să-și elibereze constatările, cercetătorii medicali din Hong Kong au descoperit că, dintr-un studiu mic pe 12 pacienți plecați din spital după recuperarea de coronavirus, doi sau trei aveau diminuată funcția pulmonară.

“Acest lucru este important de adus în discuție, astfel că medicii ar trebui să investigheze și alterarea nivelului de conștiință în cazul pacienților cu COVID-19. Este o complicație a bolii la fel de gravă ca cea  survenită la nivelul plămânilor”, afirmă Elissa Fory, neurologist în cadrul clinicii Henry Ford, membră a echipei de experți care a pus diagnosticul amintit mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI