S-a aflat salariul lui Mircea Badea. Prezentatorul de la Antena 3 ia bani mai puțini în 2020

Mircea Badea, reacție șoc în direct la TV. Pe cine votează, de fapt, la alegerile locale. Mihai Gâdea nu a avut replică

La fel ca toți angajații care lucrează în trustul Intact, Mircea Badea primește în perioada aceasta un salariu mai mic cu 20% decât în mod obișnuit. Astfel că prezentatorul Antena 3 va lua acest salariu până la finele anului, decizia fiind luată din cauza crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

S-a aflat salariul lui Mircea Badea

Fără doar și poate, pandemia de coronavirus a adus probleme serioase în economie, peste un milion de români intrând în șomaj tehnic, alții fiind puțin mai norocoși, însă alegându-se cu salarii mai mici. Mass-media nu a fost ocolită de criza economică, iar unele vedete au fost disponibilizate temporar, cum ar fi Mihai Morar sau Cristi Brancu.

De altfel, Mircea Badea se numără printre prezentatorii TV care s-au ales cu micșorarea salariilor, toți cei care lucrează în trustul Intact având până la finalul anului în curs salarii mai mici cu 20%.Gazda emisiunii ”În gura presei” a confirmat acest lucru chiar în emisiunea pe care o prezintă, telespectatorii calculându-i acestuia veniturile.

Astfel, la un moment dat Mircea Badea a spus că a plătit într-o singură lună un TVA care se ridică la valoarea de  8.911 lei. Conform cancan.ro, realizatorul de la Antena 3 câștiga până acum în jur de 40.000 de lei, adică un salariu de cca. 8.600 de euro. Luând în considerare faptul că toți cei care lucrează în trustul Intact s-au ales până la finalul anului cu salarii mai mici cu 20%, Mircea Badea încasează în momentul de față circa 32.000 de lei pe lună.

Mircea Badea a criticat în mod constant IT-iștii

De altfel, Mircea Badea a criticat în mod constant că IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, dar nu este de acord ca același lucru să se întâmple și cu jurnaliștii. Reacția lui a venit după ce un proiect a fost adoptat în Camera Deputaților.

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea. Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit.

Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri. În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă. Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a precizat Mircea Badea în urmă cu ceva vreme, în emisiunea pe care o prezintă, de la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI