S-a aflat rețeta lui Jamie Oliver pentru plăcintă cu carne de pui. Ce să faci pentru a fi la fel de gustoasă ca a bucătarului

de: Ioana Bucur
18 11. 2023

Un preparat inedit, un deliciu culinar cu care îți vei încânta, fără doar și poate, familia și musafirii. Merită să încerci rețeta lui Jamie Oliver pentru plăcintă cu carne de pui. Ce să faci pentru a fi la fel de gustoasă ca a bucătarului.

Rețeta lui Jamie Oliver pentru plăcintă cu carne de pui

Pe măsură ce temperaturile sunt din ce în ce mai mici, ne reorientăm către preparatele specifice sezonului rece.

Celebrul bucătar Jamie Oliver a explicat, pas cu pas, cum se prepară una dintre cele mai apreciate rețete din colecția sa. Este vorba despre plăcintă cu carne de pui – un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Ingrediente

Lista cu ingrediente nu este tocmai scurtă, însă ar trebuie să le găsești pe toate fără probleme în supermarketuri.

Pentru umplutură

  • un kilogram și jumătate de pui întreg
  • 150 de grame de pancetta afumată
  • 300 de grame de ciuperci
  • un ou
  • un fir de praz
  • o țelină
  • două linguri de făină
  • o lingură de muștar
  • două linguri de smântână
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • sare și piper, după gust

Te-ar putea interesa și: Cea mai ieftină rețetă de paste. Costă mai puțin de 10 lei și e recomandată de Jamie Oliver

Pentru aluat

  • 500 de grame de făină
  • 250 de grame de unt rece
  • sare

Foto: Profimedia

Mod de preparare

„Pentru început, tăiați întregul pui în jumătate. Întoarceți puiul astfel încât coloana vertebrală să fie îndreptată spre dumneavoastră și tăiați cu grijă coloana vertebrală folosind un cuțit ascuțit”, a explicat Jamie Oliver.

Adăugați o lingură de ulei într-o tigaie și puneți-o la foc mare. Adăugați ambele părți ale puiului cu pielea în jos și prăjiți timp de zece minute până când pielea de pui devine aurie.

Într-o tigaie, tăiați pancetta în bucăți și adăugați-o în tigaie cu o linguriță de ulei de măsline la foc mediu. Adăugați niște cimbru în tigaie și apoi spălați, curățați și tăiați ceapa, prazul, morcovul și țelina. Tăiați în bucăți și răciți în a doua tigaie timp de aproximativ zece până la 15 minute până când legumele s-au înmuiat.

Apoi, amestecați două linguri de făină și muștarul în tigaie și apoi turnați cidrul. Lăsați-l să se amestece cu legumele timp de aproximativ două minute și apoi turnați supa de pui. Adăugați jumătățile de pui în tava de caserolă și puneți capacul deasupra. Se pune la foc mic și se lasă să fiarbă aproximativ o oră, sau până când puiul este fraged și complet fiert.

Te-ar putea interesa și: Ai gătit greșit omleta până acum, spune celebrul Jamie Oliver. Ce rețetă are bucătarul

În timp ce umplutura de plăcintă se gătește, este timpul să faceți aluatul. Pune faina intr-un castron cu un praf de sare. Răzuiți untul rece în bolul de mixare și frecați atât făina, cât și untul cu degetele până când amestecul seamănă cu pesmet.

Turnați 100 ml de apă rece în amestec, amestecați-l și apoi folosiți-vă mâinile până când amestecul seamănă cu un aluat. Împărțiți aluatul în două bucăți. Veți avea nevoie de ⅓ pentru blat și aproximativ ⅔ din aluat pentru baza plăcintei. Înfășurați cu folie alimentară, apoi întindeți aluatul și puneți-l la frigider până când va fi folosit.

În timp ce umplutura de plăcintă se gătește, tocați mărunt ciupercile. După o oră, verificați puiul pentru umplutură.

Ar trebui să fie super fraged și să se desprindă imediat de pe os. Puneți pe o farfurie și tăiați toată carnea folosind o furculiță. Scoateți cu grijă toate oasele și apoi le lăsați deoparte.

Puneți ciupercile tăiate în tava cu legume și amestecați-le. Lăsați să fiarbă câteva minute și apoi adăugați puiul mărunțit în tigaie împreună cu smântâna.

Te-ar putea interesa și: Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver

Luați o strecurătoare și puneți-o într-o oală. Strecurați amestecul de pui umplut de plăcintă peste oală. Preîncălziți cuptorul la 190C. Ungeți o tavă de plăcintă și scoateți aluatul din frigider. Asezati cea mai mare bucata de aluat intre doua foi de hartie de pergament si intindeti-o pana ajunge la o jumatate de centimetru grosime, apoi adaugati in forma de placinta.

Adăugați umplutura de plăcintă strânsă în strecurătoare și apoi întindeți bucata mai mică de aluat pentru a fi pusă deasupra plăcintei. Nu contează dacă aluatul tău se rupe sau crăpă, rezultatul va fi delicios orice ar fi! Rulați și apăsați ferm pe marginile aluatului pentru a se alinia cu părțile laterale ale formei de plăcintă.

Bateți oul într-un castron mic și apoi ungeți cu el partea superioară a plăcintei. Folosește un cuțit pentru a face o tăietură mică în centru pentru a lăsa aburul să scape. Puneți plăcinta în raftul inferior al cuptorului timp de aproximativ o oră sau până când aluatul devine maro auriu.