10 ian. 2023 | 12:38

S-a aflat cum vrea să spulbere Simona Halep acuzația de dopaj. Argumentele sportivei, deși în regulament se spune că „jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă”

Sport
S-a aflat cum vrea să spulbere Simona Halep acuzația de dopaj. Argumentele sportivei, deși în regulament se spune că „jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă”

Simona Halep a tot postat în ultimele zile mesaje optimiste, semn că „arde de nerăbdare” să joace din nou tenis. „Știe ceva, dar nu poate să spună”, s-au gândit fanii. În presa din România a apărut, în premieră, planul prin care sportiva din Constanța va încerca să scape de suspendare și de acuzațiile de dopaj, în audierea de la „Sport Resolutions”.

S-a aflat care este strategia Simonei Halep în procesul de dopaj

Simona Halep a ratat primul mare turneu al anului și vrea să se întoarcă rapid pe terenul de tenis. Avocații jucătoarei din România au cerut o audiere urgentă la Sport Resolutions, tribunalul independent londonez desemnat să analizeze, în primă instanță, cazurile de dopaj din tenis. Iar acum s-a aflat și care va fi strategia jucătoarei din România.

Bazându-se pe rezultatul anchetei agenției de farmacologie și toxicologie, pe care sportiva din Constanța a angajat-o să-i analizeze cazul, Simona Halep va cere să-i fie ridicată suspendarea, după ce a aflat că unul dintre suplimentele nutritive pe care le folosește a fost produs într-o fabrică de medicamente. Acolo s-ar fi produs contaminarea accidentală cu Roxadustat.

Simona Halep va încerca să arate că nu este vinovată nici măcar de neglijență, întrucât pe prospectul suplimentului nu figurează nicio urmă de medicament. În plus este vorba de o contaminare accidentală, o situație greu de prevăzut.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, anunț important la început de an

Rămâne de văzut care va fi reacția tribunalului. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a anunțat în această perioadă care sunt reglementările din acest domeniu:

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”.

În cazul în care Simona Halep nu va fi mulțumită cu verdictul de la Sport Resolutions, sportiva se va putea adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Jucătoarea din România a fost suspendată provizoriu în luna octombrie a anului 2022, după ce în corpul său s-a găsit Roxadustat, în urma unui test efectuat la US Open 2022, la finalul lunii august.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Capital.ro
Horoscop 7 mai 2024. Capricornii își urmează ambițiile. Racii trebuie să fie atenți la finanțe
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro