08 oct. 2024 | 21:52

Ryanair face schimbări majore privind politica bagajelor. Prețurile biletelor se vor dubla

Știri generale
Ryanair face schimbări majore privind politica bagajelor. Prețurile biletelor se vor dubla

Compania aeriană low-cost Ryanair a implementat recent modificări semnificative în ceea ce privește politica sa de bagaje și opțiunea de îmbarcare prioritară, schimbări care ar putea duce la creșterea considerabilă a costurilor pentru pasageri.

Ce schimbări introduce Ryanair privind bagajele

Noutățile vizează mai ales acei călători care decid să adauge servicii suplimentare, precum bagajele de cală sau îmbarcarea prioritară, după ce și-au achiziționat biletele.

Conform noilor reglementări, tarifele pentru îmbarcarea prioritară pot ajunge până la 60 de euro, comparativ cu intervalul anterior de 20-38 de euro. Cu toate acestea, pentru pasagerii care optează pentru această facilitate în avans, prețul va fi mai mic, variind între 6 și 36 de euro, în funcție de zbor și de data călătoriei.

În ceea ce privește bagajele de mână de mici dimensiuni (40x20x25 cm), acestea rămân incluse gratuit în prețul biletului.

Ryanair a introdus, de asemenea, o structură de tarife diferențiată pentru bagajele mai voluminoase. Astfel, pentru un bagaj de 10 kg, prețul va varia între 11,99 și 29,99 euro dacă este adăugat în momentul rezervării biletului, dar poate crește până la 40 de euro dacă este adăugat ulterior. În cazul bagajelor de 20 kg, costurile se situează între 18,99 și 59,99 euro la achiziționarea inițială și pot ajunge până la 59,99 euro dacă sunt adăugate ulterior.

Taxe suplimentare pentru depășirea greutății permise

Compania a mai introdus taxe suplimentare pentru depășirea greutății permise la bagaje, fiecare kilogram suplimentar costând 12 euro. De asemenea, echipamentele speciale, cum ar fi cele sportive sau instrumentele muzicale, vor fi taxate cu 50 de euro, indiferent dacă sunt adăugate în momentul rezervării sau ulterior.

Conform publicației Il Messaggero, Ryanair motivează aceste ajustări prin necesitatea de a acoperi costurile suplimentare de gestionare a bagajelor la îmbarcare. Cu toate acestea, pasagerii au reacționat negativ, mulți exprimându-și nemulțumirea față de diferența tot mai mare dintre prețul afișat inițial și suma finală plătită pentru călătorie.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro