Rușinea trăită de George Simion chiar azi. Deputatul e furios: ”Stau aici cât e nevoie” VIDEO

Rușinea trăită de George Simion chiar azi. Deputatul e furios: ”Stau aici cât e nevoie” VIDEO
Rușinea trăită de George Simion chiar azi

Rușinea fără margini trăită de George Simion chiar azi. Deputatul nu a fost lăsat să pășească pe teritoriul Republicii Moldova. Iată care este motivul pentru care acesta a fost întors din drum și de ce s-a iscat un scandal monstru.

Rușinea trăită de George Simion chiar azi

Deputatul George Simion, copreședintele partidului AUR, nu a fost lăsat să intre astăzi în Republica Moldova. Rusinea trăită de George Simion în Vama Leuşeni este o urmare a faptului că cesta are o interdicţie impusă de autorităţile de la Chişinău, valabilă până în 2023. Deși deputatul a declarat că scopul vizitei sale peste hotare este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija, Poliția de Frontieră din Vama Leuşeni i-a explicat destul de clar că acest lucru nu este posibil.

Copreşedintele AUR se declară conștient de interdicţia pe care o are, însă susţine că aceasta i-a fost aplicată acum doi ani, pe vremea când era activist civic. În schimb acum, în calitatea sa de demnitar al României, accesul în Republica Moldova ar trebuie să îi fie permis. Rușinea trăită de George Simion a fost transmisă în direct, chiar de el, pe pagina de Facebook.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul.” a transmis George Simion

Vameșul: „Dumneavoastră aveți interdicție de a intră până în 2023

George Simion: Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație.

Vameșul: Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag.”, este o parte din dialogul dintre Cristi Simion și vameș, surprins în Live-ul de pe Facebook.

George Simion a refuzat să părăsească vama

Polițiștii de Frontieră au încercat să îi explice deputatului că cererea trebuie trimisă autorităților centrale moldovene. Ei nu au dreptul de a-i permite accesul. Mai mult, l-au sfătuit și să se adreseze instanței de judecată, pentru a contesta această interdicție.

Cu toate acestea, George Simion a refuzat să se întoarcă în România. Mai mult, a spus că va sta în vama Albiţa-Leuşeni până i se va permite intrarea în Moldova. „Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”, a spus acesta. Acesta nu a lăsat ca rușinea trăită să îl afecteze și de decis să facă un apel și către preşedintele Maia Sandu şi ministerele de Externe ale celor două ţări să i se permisă accesul, în baza paşaportului diplomatic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI