Rusia se pregătește de un război mondial: care sunt argumentele experților suedezi

Autor: Puiu Alexandru - 12.02.2019, 08:16

În ultimii 10 ani, Rusia nu a făcut decât să se pregătească pentru un război la scară largă. În urma știrilor din ultima perioadă, trendul este evident pentru oricine, dar un grup de experți militari suedezi au analizat situația mai atent.

Agenția Suedeză pentru Cercetare în Apărare a publicat de curând un studiu terifiant vizavi de planurile Rusiei pentru un nou război la scară largă. Pentru a certifica autenticitatea informațiilor publicate, este important de reținut că autoritatea cu pricina face parte din Ministerul Apărării din Suedia.

În doar câțiva ani, manevrele militare rusești și exercițiile armatei au crescut exponențial ca amploare. Acesta este cel mai important indiciu al intențiilor Moscovei pe termen scurt și mediu. Pe lista inamicilor, la această oră, se numără țările membre NATO și China.

Un alt argument este derivat din numărul din ce în ce mai mare al soldaților implicați în proiectele lui Putin. În 2017 vorbeam de doar 10.000 de participanți la exercițiile militare, în timp ce numărul lor a explodat până la 300.000 în 2018. Confortul psihologic nu este amplificat nici de implicarea civililor în exerciții militare, un detaliu care arată că rușii sunt pregătiți atât de un război extern, cât și unul pe teritoriu rusesc.

Zeci de mii de oameni au participat la simulările unor situaţii de urgenţă pentru a fi pregătiţi în orice moment să ajute forţele armate. Acest comportament este descifrat de analiştii militari suedezi într-un singur fel: Kremlinul face pregătiri pentru un conflict global şi de lungă durată.

Analizei publicate de suedezi se adaugă și numeroasele teste de armament din ultimul an realizate de ruși. Faptul că, la începutul acestei luni, Putin și-a anunțat ieșirea din tratatul pentru forțele nucleare intermediare este doar cireașa de pe tort. În același tratat erau semnatare și Statele Unite ale Americii, dar Trump a anunțat înaintea autorităților ruse că renunță la el.

Sursa: Digi24

Citește și...