Rusia, lovitură dură pentru Occident. Decizia finală privind centrala nucleară de la Zaporojie

Rusia, lovitură dură pentru Occident. Decizia finală privind centrala nucleară de la Zaporojie
Vladimir Putin, lider rus

Rusia continuă atacurile pe toate fronturile, astfel că, pe lângă bombardamentele lansate în mai multe orașe ucrainene, Ministerul rus al Apărării pare ca ignoră propunerile Agenției Internaționale pentru Energie Atomică cu privire la amenajarea unei zone de protecție în jurul centralei nucleare de la Zaporojie. Mai mult, purtătoarea de cuvânt, Maria Zaharova, a venit cu o veste extrem de proastă pentru întreaga lume.

Rusia ignoră recomandările internaționale de protecție nucleară

Tensiunile în Occident cresc de la o zi la alta, mai ales odată cu venirea iernii și a scăderii temperaturii. Din păcate, majoritatea orașelor ucrainene sunt lăsate fără curent și apă caldă, iar cetățenii fac eforturi supraomenești să reziste în aceste condiții. O luptă grea cu frigul și restul inconvenientelor o poartă soldații ucraineni, care au fost încurajați de Volodimir Zelenski să reziste cu vitejie pentru apărarea libertății poporului și pentru casele și familiile lor.

„Pentru a trece peste această iarnă trebuie să ne ajutăm unii pe alţii mai mult ca niciodată.
Inamicul speră foarte mult să folosească iarna împotriva noastră, să facă din frigul şi din greutăţile acestui anotimp parte din teroarea sa.

Noi trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, oricât de greu va fi. Şi vom rezista”, a fost mesajul lui Volodimir Zelenski, în urmă cu o zi.

Un alt anunț care tensionează și mai mult atmosfera a fost transmis de Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, care a fost întrebată de către o agenție rusească de presă care este statututl centralei de la Zaporojie, care se află sub ocupație rusească de la începutul lunii martie.

Decizia Rusiei care lovește puternic Occidentul în plină iarnă

În urma controalelor efectuate de către șeful AIEA la centrala de la Zaporojie s-a constatat că starea sa este destul de deteriorată și nimeni nu își mai permite riscul unor noi bombardamente în zonă, putând oricând să fie generat un accident nuclear cu consecințe extrem de grave.

Având în vedere recomandările făcute de AIEA cu privire la eliberarea centralei de sub ocupație rusească, precum și crearea unei zone de siguranță, agenția de presă rusă a întrebat-o pe Maria Zaharova ce decizie a luat Rusia în această privință.

„Șeful AIEA, Rafael Grossi a declarat că experții sunt aproape de un acord acceptabil între Ucraina și Rusia cu privire la crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporojie (ZNPP). Cum comentați această declarație? Este posibil să se transfere controlul asupra centralei ZNPP către o terță parte? Este așteptată vizita șefului AIEA, R. Grossi, în Rusia?”

Imediat după întrebarea adresată, Zaharova a infirmat aceste acțiuni pe care Rusia ar fi trebuit să le facă, ba mai mult, aceasta a transmis că Rusia nu nu are în vedere nicio retragere de la centrala nucleară Zaporjoie și scoaterea ei de sub controlul rusesc sau de transferarea controlului asupra acesteia către o terță parte.

„Centrala se află pe teritoriul rusesc și este controlată în totalitate de Rusia. Presupunem că numai noi suntem în măsură să asigurăm securitatea fizică și nucleară a ZNPP”, a transmis Zaharova.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe