Rusia, un nou avertisment nuclear către statele NATO: „Un scenariu catastrofal pentru toată lumea”

Rusia, un nou avertisment nuclear către statele NATO: „Un scenariu catastrofal pentru toată lumea”
Dmitri Medvedev și Vladimir Putin Sursă foto: wikimedia commons

În timp ce Rusia pierde teren în fața Ucrainei, datorită ajutorului pe care aceasta îl primește din partea statelor NATO, Vladimir Putin pare de neoprit privind amenințările care vizează un viitor război nuclear. Recent, fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev a tras un semnal de alarmă către Occident. Potrivit acestuia, supărările Rusiei sunt din ce în ce mai mari, iar un atac nuclear nu este exclus.

Un război nuclear de amploare, tot mai aproape de izbucnire?

În cursul acestei dimineți, Dmitri Medvedev a avertizat că neascultarea statelo NATO vizavi de condițiile impuse de către Rusia ar putea provoca un război nuclear la capacitate maximă. Mesajul său a fost transmis pe Telegram și s-a adresat întregii lumi.

Pe lângă „pomparea de arme Ucrainei”, vicepreședintele Consiliului de Securitate s-a arătat nemulțumit și de posibilitatea aderării Finlandei și Suediei la NATO, în contextul războiului din Ucraina.

„În contextul războiului proxy declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să articulez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili.

Pomparea Ucrainei cu arme, pregătirea trupelor sale de către țările NATO pentru a folosi echipamentele occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței din apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia”, scrie Medvedev.

Astfel, Dmitri Medvedev susține că riscurile unui conflict de o asemenea dimensiune nu poate conduce decât la un război nuclear care va afecta întreaga omenire.

”Un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear cu drepturi depline. Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a adăugat fostul președinte rus.

Ursula von der Leyen, avertisment de ultimă oră privind pericolul reprezentat de Rusia

Tot în cursul zilei de astăzi, președinta Comisie Europene a emis un nou avertisment privind pericolul reprezentat de Rusia pentru omenire, făcând referire la războiul din Ucraina care poate degenera într-un atac nuclear cu consecințe teribile.

Astfel, Ursula von der Leyen, prezentă astăzi la Tokyo, a transmis în timpul întâlnirii cu premierul japonez Fumio Kishida că „Rusia este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale cu războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul său îngrijorător cu China”. La întâlnire participat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a vorbit despre consecințele ce pot degenera de pe urma acestui conflict.

De asemenea, înalţii oficiali ai UE, prezenți la Tokyo pentru o rundă de discuţii pe fondul războiului din Ucraina, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la rolul Chinei în război.

Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o chestiune pentru Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat”, a declarat premierul japonez, al cărui guvern s-a alăturat celor mai stricte restricții impuse Rusiei.