Rusia, atac violent în Ucraina, au murit aproape 50 de oameni. Anunțul șocant al lui Zelenski

de: Corina Oprea
05 10. 2023

Rusia a atacat din nou Ucraina și a produs un carnagiu în ziua 589 de război. În urma loviturii puternice, în jur de 50 de persoane și-au pierdut viața. Din primele informații transmise de către reprezentanții ucraineni, printre victime se numără și un copil de doar șase ani.

Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă

Războiul continuă în Ucraina și nu sunt semne că Rusia se va retrage prea curând de pe teritoriul vecin țării noastre. Trupele lui Putin au lansat o rachetă asupra satului ucrainean Groza, ajungând să ucidă cel puțin 49 de persoane, potrivit procurorului general al Ucrainei.

În acest moment, șapte persoane sunt grav rănite, ceea ce poate face ca numărul victimelor să crească. Într-un mesaj pe Telegram, Zelenski a precizat că rușii au lovit un magazin alimentar, iar printre cei care și-au pierdut astăzi viața se numără și un copil de șase ani.

„Rusia are nevoie de acest atac și de atacuri teroriste similare pentru un singur lucru: pentru a face din agresiunea sa genocidară o nouă regulă pentru întreaga lume”, a declarat Zelenksi, ce a numit atacul o „crimă brutală” a Moscovei.

Cum a ales Rusia țința atacului

Guvernatorul Oleh Syniehubov a declarat că operațiunea de salvare este încă în proces de desfășurare. În momentul atacului, cel puţin 60 de persoane se aflau în cafeneaua care a fost atacată. Aceștia se aflau acolo pentru o slujbă de comemorare a unui rezident decedat
Vezi și: Ce pierderi financiare i-a adus războiul din Ucraina lui Răzvan Raț, noul investitor de la Imperiul Leilor: “Am avut o bucată dintr-o rachetă căzută în curte” VIDEO EXCLUSIV

Din imagini se poate observa că regiunea a fost complet distrusă. Autoritățile spun că atacul a fost unul periculos și extrem de bine gândit, mai ales pentru că a avut loc în plină zi, la orele la care zona este foarte populată.

Zelenski, avertisment pentru țările baltice

Președintele ucrainean se află acum în Spania, unde încearcă să obțină sprijin suplimentar în lupta sângeroasă cu Rusia. Tot de acolo a făcut și un avertisment important, care vizează țările baltice.

Vezi și: ”Ne-a spus Putin”. Kremlinul a făcut anunțul despre tancurile primite de Ucraina din partea SUA

Acesta susține că Rusia nu ar avea cele mai bune intenții în următorii ani. Astfel, liderul ucrainean susține că agențiile de informații ucrainene dețin informații concludente care indică faptul că Rusia are în plan să lanseze atacuri împotriva statelor baltice în 2028.

„Va veni, de asemenea, un nou moment critic: anul 2028. Dacă Rusiei i se permite să se adapteze situației de acum, până în 2028 Kremlinul va putea reface potențialul militar pe care l-am distrus și va avea suficientă forță pentru a ataca țările aflate în centrul atenției expansiunii rusești.

Iar pe lângă Ucraina, acestea sunt, cu siguranță, statele baltice și, cu siguranță, alte țări în care sunt prezente contingente rusești. Acestea sunt informații clare din partea serviciilor noastre de informații și vi le semnalăm direct”, a spus președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că din perspectivă diplomatică, Rusia a fost înfrântă de la începutul războiului pe care l-a inițiat împotriva Ucrainei.