Rusia, asediată de joi seară. Autoritățile sunt în alertă: ”O apocalipsă”

Rusia, asediată de joi seară. Autoritățile sunt în alertă: ”O apocalipsă”
Rusia, asediată de joi seară. Autoritățile sunt în alertă ”O apocalipsă”

Vremea nefavorabilă s-a abătut în Rusia care a fost asediată la propriu joi seara de ninsori. Potrivit meteorologilor, gerul, ralalele puternice și ninsoare s-ar putea prelungi până duminică. Locuitorii sunt sfătuiți să rămână la adăpost.

Rusia a fost asediată joi seară

Joi seara s-a abătut asupra Rusiei mai multe fenomene meteorologice. Toate împreună pot semăna cu un asediu al vremii asupra moscoviților. Ninsorile abundente, rafalele de vânt puternic dar și temperaturile de -15 grade Celsius le dă bătăi de cap autorităților de la Kremlin și nu numai.

Aceste fenomene meteorologice perturbă nu numai deplasările locuitorilor ci și transporturile. Deși cetățenii Moscovei sunt obișnuiți cu astfel de condiții, aceștia sunt sfătuiți să rămână în locuințele lor. Ninsorile s-au abătut asupra Rusiei joi seara și ar putea continua până mâine. Serviciile de urgență din Moscova au menționat cetățenilor să iasă din casă doar dacă este necesar. Pe lângă această atenționare, au mai fost sfătuiți să nu meargă pe lângă copaci.

„Este o adevărată furtună de zăpadă, un Armaghedon al zăpezii, o apocalipsă a zăpezii. Nu este vorba de un exerciţiu de alertă, este o alertă reală”, a declarat pentru RIA Novosti Evgheni Tişkoveţ, de la serviciul de prognoză meteo Fobos.

Pe lângă ninsorile abundente și gerul năprasnic, nici vântul nu i-a iertat pe ruși. Aceștia se confruntă cu rafale de vânt care ating chiar și viteze de 65 de kilometri pe oră.

Zăpada acumulată este tot mai mare

Vineri, căderile de zăpadă au reprezentat cel mai mari valori înregistrate vreodată pentru ziua de 12 februarie. Acestea au depășit recordul stabilit ultima dată în 1973. Nici ziua de sâmbătă, ninsorile nu au încetat, acumulând și mai multă zăpadă. Stratul de nea măsura 56 de centimetri în Moscova. Această valoare este foarte aprope de a depăși recordul de 60 de centimetri înregistrat pe 13 februarie 1956.

„În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă (…), ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos pentru agenţia de presă RIA.

Meteorologii au descris căderea masivă de zăpadă drept una ”apocaliptică”. Potrivit Primăriei moscovite, aproximativ 60.000 de oameni au fost mobilizați pentru a curăța străzile și aleile de zăpadă. În provincia Moscovei, zăpada acumulată măsoară deja 71 de centimetri, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos.

Experții afirmă că în continuare vor cădea cantități importante de zăpadă la nivelul Moscovei. Serviciile de transport ale Moscovei au anunțat că zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Arterele orașului au fost împânizte de mașinile blocate în nămeți. Autoritățile au intervenit pentru deblocarea celor 100 de autoturisme și alte 387 de camioane rămase în zăpadă în oraș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI