30 ian. 2021 | 10:00

Cum te uiți la filme pe PlayStation 5, online sau de pe stick USB: serviciile și formatele suportate pe PS5

ACTUALITATE
Cum te uiți la filme pe PlayStation 5, online sau de pe stick USB: serviciile și formatele suportate pe PS5

Printre multele motive pentru care ar fi bine să-ți muți atenția către achiziție unui PlayStation 5, se numără abilitatea consolei de a reda filme și muzică dintr-o varietate mare de surse.

În 9 din 10 cazuri, consolele precum PlayStation 5 sau PlayStation 4 sunt achiziționate exclusiv pentru gaming. Cu o performanță hardware de invidiat, însă, acestea funcționează perfect și ca playere de conținut multimedia. Dintr-un punct de vedere, te ajută să-ți transformi TV-ul într-unul inteligent și fac o treabă foarte bună din acest punct de vedere.

Imediat după ce ai configurat noua ta consolă PlayStation 5, din meniul principal al consolei, la secțiunea Media, poți accesa o serie importantă de servicii de streaming, gratuite sua contra cost. Cei de la Sony au luat atât de în serios posibilitatea achiziției unui PS5 pentru streaming, încât comercializează și o telecomandă dedicată special acestei activități. O poți vedea în întreaga ei splendoare în imaginea de mai jos.

ps5 media remote

În mod previzibil, aplicațiile de streaming la care ai acces sau pe care sunt limitate sunt restricționate și de locația în care instalezi consola. Astfel, cel puțin momentan, nu ai acces la Disney+ sau Hulu, de exemplu. Pe de altă parte, te poți bucura de YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Crunchyroll, Apple TV+, Spotify și nu numai.

PlayStation 5 suportă în teorie o ieșire de semnal 8K, dar momentan nu este activă. Funcționalitatea respectivă va fi deblocată printr-o actualizare de firmware. În schimb, orice flux 4K Ultra HD redat de vreun serviciu de streaming va fi redat fără probleme. Dacă ai versiunea de PS5 cu unitate optică, poți reda și discuri 4K UHD Blu-Ray.

În ceea ce privește filmele redate de pe un stick sau hard disk extern, la fel ca în cazul PS4, acestea pot fi văzut și pe PlayStation 5, cu mențiunea că noua consolă redă conținut până la 3840 x 2160 pixeli. Toate formatele video și audio suportate le poți vedea mai jos:

MKV
Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

MP4
Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2
Audio: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

Audio
FLAC
MP3
AAC

Dacă ai câteva filme pe un stick USB, pentru a le vedea pe consolă, conectează stick-ul la unul dintre porturile USB. După câteva momente, din ecranul principal al consolei, intră la secțiunea Media Gallery și optează pentru USB. Pentru a naviga prin conținutul video, poți folosi trigger-ele R1 și L1, dar este posibilă și derularea cu ajutorul D-Pad-urilor.

Redarea de muzică se face din Control Center și este important de reținut că funcționează chiar și în timp ce te joci sau faci altceva pe consolă. Apeși pe butonul marcat PS de pe controller, iar din Control Center inti la Music. Tot de acolo poți schimba piesele sau poți întrerupe redarea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele