Rușii dezvăluie o nouă armă distrugătoare care poate da fiori Occidentului

Rușii dezvăluie o nouă armă distrugătoare care poate da fiori Occidentului

Rusia are, mai nou, și o armă laser, pe care o etalează cu mândrie, ca să vadă “dușmanii” din Vest că nu se pot pune cu gigantul de la Răsărit. Însuși Vladimir Putin a prezentat-o public anul acesta. Sigur, e încă o manevră de propagandă, în mod cert, dar asta nu înseamnă că dacă are succes nu e înfiorătoare.

Credeai că rachetele antibalistice și cele cu focoase nucleare nu sunt suficiente pentru Rusia? Ai dreptate. De aceea, arsenalul armatei ruse a primit în dotare o armă laser, pe care, cel mai probabil, soldații o pot folosi pentru a doborî rachete sau alte ținte aeriene.

Cei care urmăresc știri (reale sau false) despre acest domeniu, s-ar putea să știe deja ceva despre arma laser a rușilor, pentru că Vladimir Putin i-a făcut o prezentare destul de fastuoasă.

Cum era de așteptat, a fost publicat și un clip de propagandă mascată pe YouTube, de aproape un minut, în care ți se arată această armă, montată pe un camion și despre care se spune că are “muniție” laser.

În plus, arma poate fi controlată de la distanță, fără ca operatorul militar să se murdărească măcar pe cizme. Rusia pare că anunță în acest fel și viitorul domeniului militar, în care războaiele se vor purta de pe scaun, din fața calculatoarelor, ca la jocurile pe calculator, iar victimele ar fi, evident, civilii.

Deocamdată, nu se știe exact care e scopul acestei arme sau dacă este, într-adevăr, ce pare, dar Vladimir Putin a anunțat cu mândrie că armata rusă e deja cu cel puțin un pas înainte Occidentului (din nou).

S-ar putea să aibă dreptate, mai ales că NATO a început să folosească armele mai degrabă în scop comercial, decât utilitar. Bineînțeles, diplomația nu înseamnă să deschizi focul la orice provocare aparentă, dar nici să stai și să privești cum unele superstate se înarmează constant și își umilește vecinii geografici mai slabi.

Agenția de presă rusă TASS informează că acest laser de luptă a fost botezat Peresvet (se pronunță Peresviet), după numele lui Alexander Peresvet, un călugăr războinic din Evul Mediu rus.

Arma a fost dată pe mâna militarilor încă 2017, dar tot anul acesta a fost testată pentru a se vedea eficiența ei și pentru ca soldații să se acomodeze cu manevrarea laserului. Recent, pare că a primit avizul pozitiv și este gata de operațiuni militare de anvergură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI