Rusia a autopsiat morții de covid-19 și șochează cu cauza reală a deceselor: ”Nu ascundem nimic”

Rusia a autopsiat morții de covid-19 și șochează cu cauza reală a deceselor: ”Nu ascundem nimic”
Rusia a autopsiat morții de covid-19 și șochează cu cauza reală a deceselor

Rusia spune că mulți pacienți care au contractat COVID-19 au murit din alte cauze. Rezultatul unor autopsii și concluziile specialiștilor.

Autopsiile din Rusia ale unor morți de COVID-19, centrul unor dezbateri

Înainte de a muri într-un spital din Moscova la începutul acestei luni, Liubov Kashaeva, în vârstă de 74 de ani, a fost confirmată de două ori cu noul coronavirus. Cu toate acestea, moartea ei nu a fost atribuită virusului, ci cancerului, boală de care a aflat că suferă în ianuarie.

„Certificatul medical de deces a spus că a murit de o tumoare malignă”, a clarificat nora lui Kashaeva, Daria Kornilova. „Coronavirusul nu a fost menționat nicăieri”, a completat aceasta.

Kashaeva este unul dintre miile de ruși infectați cu noul coronavirus ale cărui deces a fost cauzat de alte afecțiuni. Rusia a înregistrat al doilea cel mai mare număr de infecții la nivel global, cu 299.941 de cazuri în total și 2.837 de decese. Acest lucru produce o rată a mortalității de 1,88 la 100.000 de ruși, potrivit Universității Johns Hopkins.

Cifra echivalentă din SUA este de 27,61 la 100.000 de americani și 52,45 în Marea Britanie. Rusia și-a apărat modul în care numără decesele provocate de coronavirus.

„Cauza morții poate diferi” 

„Acum cunoaștem suficient de bine toate caracteristicile COVID-19”, a declarat pentru Reuters patologul Oleg Zairatyants, autor al ghidurilor Departamentului de Sănătate din Moscova pentru autopsiile coronavirusului. Rezultatul (analizei) este obiectiv și pronunțat de comisie … Din păcate, oamenii mor, dar cauza morții lor este clară pentru noi”, a spus el, când a fost întrebat despre decesele care nu sunt atribuite COVID-19 chiar și atunci când cineva avea rezultate pozitive pentru noul virus.

Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a declarat că peste 60% din decesele persoanelor infectate cu noul coronavirus în Capitală, în luna aprilie, nu au intrat în bilanțul numărului de morți. Aceste cazuri au apărut „ca urmare a unui motiv alternativ evident, cum ar fi catastrofe vasculară (atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale), boli maligne în stadiu târziu și alte boli incurabile”, a spus un specialist.

„Și din câte știu eu, chiar acum, linia partidului spune … că numărul morților din Rusia trebuie să fie cât mai mic posibil”.

Kremlinul a spus că utilizarea autopsiilor de către Rusia în determinarea cauzei morții o deosebește de multe țări occidentale, unde acest lucru nu se face.

„Nu ascundem nimic. Cauza decesului este determinată de o autopsie. În mod specific, autopsia ne permite să producem o judecată exactă, pe baza căreia cauza morții poate diferi ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, într-un răspuns la întrebări prin e-mail.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI