„Ruptura este definitivă”. L’Equipe anunță că Lionel Messi va pleca în vară de la PSG. Starul argentinian a fost exclus din lot

de: Sorin Barbu
03 05. 2023

Este clar ca lumina zilei! Lionel Messi pleacă de la PSG în această vară, după doar doi ani de contract. Vestea a fost anunțată de jurnaliștii de la L’Equipe! Argentinianul se află „la cuțite” cu cei care conduc gruparea pariziană și a fost exclus din lot pentru că a plecat în Arabia Saudită fără acordul clubului.

L’Equipe anunță că nu mai există nicio șansă ca Lionel Messi să rămână la PSG

Aventura lui Lionel Messi la PSG s-a încheiat! L’Equipe anunță că nu mai există nici cea mai mică șansă ca starul care a condus Argentina spre titlul mondial să rămână la formația franceză. Lucrurile au început să „scârțâie” după turneul final din Qatar când au fost primele semne că cei care conduc gruparea din Paris nu sunt foarte încântați să-i ofere un nou contract în condiții superioare față de cel precedent, unul care să-l încânte pe atacant. Iar după ce PSG a fost eliminată de Bayern Munchen din Champions League pentru Messi a început și calvarul cu fanii, care l-au fluierat la fiecare meci.

Totul a culminat cu plecarea lui Lionel Messi în Arabia Saudită, fără acordul clubului. Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că din cauza acestei călătorii, fotbalistul a fost suspendat două săptămâni. Contractul îi expiră oricum la finalul sezonului, care se termină la începutul lunii iunie, așa că este greu de crezut ca va mai juca vreun meci la PSG. „Ruptura este definitivă” au aflat jurnaliștii de la L’Equipe,

Presa spaniolă a scris în ultimele săptămâni despre negocierile intense dintre reprezentanții clubului FC Barcelona și cei ai fotbalistului de 35 de ani. Catalanii nu au bani prea mulți, dar sunt gata să cedeze o parte din încasările din vânzarea de bilete și chiar din contractele de publicitate. Lionel Messi are alte două variante cu contracte foarte mari. Al Hilal îl așteaptă în echipă, în speranța unui duel de vis cu Cristiano Ronaldo, dar există discuții și cu Inter Miami, clubul patronat de David Beckham.

Lionel Messi a jucat la PSG în 71 de meciuri și a marcat 31 de goluri și 34 de pase decisive. A câștigat două trofee, foarte puțin pentru pretențiile fanilor: Ligue 1, în sezonul 2021-2022, și Supercupa Franței, în sezonul 2022-2023.