28 ian. 2023 | 20:31

Rulouri umplute cu cremă de unt aromat cu scorțișoară și stafide, desertul pe care toţi îl vor iubi

Utile
Rulouri umplute cu cremă de unt aromat cu scorțișoară și stafide, desertul pe care toţi îl vor iubi
Rulouri cu cremă de unt și scorțișoară

Dacă ești în pană de idei pentru o gustare la pachet sau dorești pur și simplu ceva bun făcut în casă, fără prea mult efort, uite o rețetă delicioasă de rulouri umplute cu cremă de unt, scorțișoară și stafide. Un deliciu pentru toată familia. Cu ingrediente obișnuite, rulourile cu scorțișoară se prepară din
aluat dospit și umplutură cremoasă de unt aromat.

Rulouri umplute

Partea bună a acestei umpluturi pentru rulouri cu scorțișoară este că ingredientele pentru umplutură pot fi înlocuite după gustul fiecăruia. Crema de unt poate fi înlocuită cu cremă de ciocolată, cremă de brânză aromată cu coji de portocale, cu cremă de nuci sau mai poți face o glazură de glazură de vanilie, cremă de brânză sau cremă de cafea.

Cum se rulează aluatul pentru Rulourile cu scorțișoară?

Tehnica de rulare a aluatului nu este deloc dificilă. Aluatul dospit se întinde în foaie de grosime un centimetru, se distribuie umplutura și se rulează strâns. Sulul de aluat format se taie cu un cuțit bine ascuțit, în rondele egale de grosimea dorită. Rondelele de aluat se mai lasă la dospit pentru încă
30 de minute. La coacere, se lasă distanță între rulouri pentru că ele mai cresc în volum. Notă: toate ingredientele pentru aluat se folosesc la temperatura camerei.

Ingrediente

Aluat

  • 7 grame drojdie uscată ( un plic)
  • 150 mililitri lapte cald
  • 20 grame zahăr tos
  • 300 grame făină 000
  • 2 ouă întregi
  • un praf de sare
  • o lingură ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Umplutură

  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahăr alb sau brun
  • 2 linguri scorțișoară
  • 3 linguri cacao ( opțional)
  • 30 grame stafide ( opțional)

Mod de preparare

I. Aluat
1. Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul și laptele cald. Se lasă 10 minute până se activează drojdia. Când la suprafața amestecului de lapte cu drojdie
apar bule, atunci drojdia este activată.
2. Într-un bol încăpător, se bat cu telul ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă uleiul și zahărul vanilat.
3. Peste ouă se toarnă amestecul de lapte cu drojdie, apoi se pune jumătate din cantitatea de făină. Cu o spatulă se amestecă bine până se formează un aluat moale, lipicios.
4. Se adaugă și restul de făină și se frământă până se leagă aluatul.
5. Aluatul se lasă la dospit, pentru o oră, în bolul acoperit cu folie alimentară sau un șervet curat.

II. Umplutură
1. Untul moale se mixează cu zahărul alb sau brun până rezultă o cremă.
2. Într-un bol se amestecă scorțișoara cu pudra de cacao
3. Stafidele se lasă la hidratat în apă călduță amestecată cu puțin rom sau lichior de portocale.

III. Rulare, umplere și coacere rulouri cu stafide și scorțișoară
1. După ce aluatul a dospit și și-a dublat volumul, se întinde pe blatul de lucru, în foaie de un centimetru grosime.
2. Se unge aluatul cu crema de unt, se presară amestecul de scorțișoară cu cacao. Stafidele, scurse de apă, se distribuie pe toată suprafața aluatului.
3. Se rulează aluatul strâns apoi, cu un cuțit bine ascuțit, se taie aproximativ, 10 rondele egale.
4. Cuptorul se încinge la 180 de grade
5. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așază rulourile cu scorțișoară, lăsând spațiu între ele pentru că la coacere cresc în volum.
6. Rulourile formate se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
7. Se dă tava cu rulouri la cuptorul pre încins, pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc.
8. După ce s-au copt, se presară zahăr vanilat sau se ung cu glazura preferată.

Rulourile cu scorțișoară se mai pot consuma cu sos de smântână frecată cu zahăr vanilat. Delicios!

 

Rulouri cu scorțișoară și sos vanilat de smântână

Rulouri cu scorțișoară și sos vanilat de smântână

Poftă bună!

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Rețeta care îi va impresiona pe invitații la masa de Crăciun. Carnea de rața, ingredientul cheie
EVZ.ro
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews
Călin Georgescu a anunțat finalul. Mesaj pentru toată România: După 35 de ani (VIDEO)
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RĂSTURNARE în POLITICĂ! CRIN ANTONESCU a ANUNȚAT
Mediaflux
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews.ro
Mireasa sezon 10. Mesajul Laurei și al lui Mihai după ce au câștigat Marele Premiu. Ce au transmis cei doi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro