28 ian. 2023 | 20:31

Rulouri umplute cu cremă de unt aromat cu scorțișoară și stafide, desertul pe care toţi îl vor iubi

Utile
Rulouri umplute cu cremă de unt aromat cu scorțișoară și stafide, desertul pe care toţi îl vor iubi
Rulouri cu cremă de unt și scorțișoară

Dacă ești în pană de idei pentru o gustare la pachet sau dorești pur și simplu ceva bun făcut în casă, fără prea mult efort, uite o rețetă delicioasă de rulouri umplute cu cremă de unt, scorțișoară și stafide. Un deliciu pentru toată familia. Cu ingrediente obișnuite, rulourile cu scorțișoară se prepară din
aluat dospit și umplutură cremoasă de unt aromat.

Rulouri umplute

Partea bună a acestei umpluturi pentru rulouri cu scorțișoară este că ingredientele pentru umplutură pot fi înlocuite după gustul fiecăruia. Crema de unt poate fi înlocuită cu cremă de ciocolată, cremă de brânză aromată cu coji de portocale, cu cremă de nuci sau mai poți face o glazură de glazură de vanilie, cremă de brânză sau cremă de cafea.

Cum se rulează aluatul pentru Rulourile cu scorțișoară?

Tehnica de rulare a aluatului nu este deloc dificilă. Aluatul dospit se întinde în foaie de grosime un centimetru, se distribuie umplutura și se rulează strâns. Sulul de aluat format se taie cu un cuțit bine ascuțit, în rondele egale de grosimea dorită. Rondelele de aluat se mai lasă la dospit pentru încă
30 de minute. La coacere, se lasă distanță între rulouri pentru că ele mai cresc în volum. Notă: toate ingredientele pentru aluat se folosesc la temperatura camerei.

Ingrediente

Aluat

  • 7 grame drojdie uscată ( un plic)
  • 150 mililitri lapte cald
  • 20 grame zahăr tos
  • 300 grame făină 000
  • 2 ouă întregi
  • un praf de sare
  • o lingură ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Umplutură

  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahăr alb sau brun
  • 2 linguri scorțișoară
  • 3 linguri cacao ( opțional)
  • 30 grame stafide ( opțional)

Mod de preparare

I. Aluat
1. Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul și laptele cald. Se lasă 10 minute până se activează drojdia. Când la suprafața amestecului de lapte cu drojdie
apar bule, atunci drojdia este activată.
2. Într-un bol încăpător, se bat cu telul ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă uleiul și zahărul vanilat.
3. Peste ouă se toarnă amestecul de lapte cu drojdie, apoi se pune jumătate din cantitatea de făină. Cu o spatulă se amestecă bine până se formează un aluat moale, lipicios.
4. Se adaugă și restul de făină și se frământă până se leagă aluatul.
5. Aluatul se lasă la dospit, pentru o oră, în bolul acoperit cu folie alimentară sau un șervet curat.

II. Umplutură
1. Untul moale se mixează cu zahărul alb sau brun până rezultă o cremă.
2. Într-un bol se amestecă scorțișoara cu pudra de cacao
3. Stafidele se lasă la hidratat în apă călduță amestecată cu puțin rom sau lichior de portocale.

III. Rulare, umplere și coacere rulouri cu stafide și scorțișoară
1. După ce aluatul a dospit și și-a dublat volumul, se întinde pe blatul de lucru, în foaie de un centimetru grosime.
2. Se unge aluatul cu crema de unt, se presară amestecul de scorțișoară cu cacao. Stafidele, scurse de apă, se distribuie pe toată suprafața aluatului.
3. Se rulează aluatul strâns apoi, cu un cuțit bine ascuțit, se taie aproximativ, 10 rondele egale.
4. Cuptorul se încinge la 180 de grade
5. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așază rulourile cu scorțișoară, lăsând spațiu între ele pentru că la coacere cresc în volum.
6. Rulourile formate se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
7. Se dă tava cu rulouri la cuptorul pre încins, pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc.
8. După ce s-au copt, se presară zahăr vanilat sau se ung cu glazura preferată.

Rulourile cu scorțișoară se mai pot consuma cu sos de smântână frecată cu zahăr vanilat. Delicios!

 

Rulouri cu scorțișoară și sos vanilat de smântână

Rulouri cu scorțișoară și sos vanilat de smântână

Poftă bună!

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro